Μητσοτάκης: Τι απάντησε στην ερώτηση του Star για τις πρόωρες εκλογές

«Συνεχίζουμε το έργο μας, κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει κανένα μολύβι

«Συνεχίζουμε το έργο μας» απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, στην ερώτηση της ανταποκρίτριας του Star Μαρίας Ψαρά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Μητσοτάκης: Απόλυτη κάλυψη από την ΕΕ έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός τόνισε  ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με ακόμα μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική ένταση και διάθεση», «κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει κανένα μολύβι» και ότι «έχουμε ακόμα πλούσια δουλειά να κάνουμε». 

Μάλιστα ανέφερε με μία δόση αιχμής για τον Τύπο στη χώρα μας ότι γνωρίζει πως οι εκλογές και ο ανασχηματισμός είναι «δύο αγαπημένα θέματα» στα οποία επανέρχεται.

Με Παγώνη, «Μέλισσες», Χαρδαλιά και Χαριστέα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ  

Η ερώτηση της ανταποκρίτριας του Sτar  για τις εκλογές και η απάντηση του πρωθυπουργού 

Συγκεκριμένα, η ερώτηση της ανταποκρίτριας του Star στις Βρυξέλλες και η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν:   

Θερινός συναγερμός στα κόμματα για πρόωρες εκλογές νωρίς το φθινόπωρο!  

Μαρία Ψαρά (STAR): Κύριε Πρόεδρε, θα σας πάω ξανά στην εσωτερική  επικαιρότητα και θα σας ρωτήσω για τις πρόωρες εκλογές. Όλοι συζητούν για πρόωρες εκλογές με αφορμή τα όσα είπατε για την αποφυγή μιας μακράς, τοξικής προεκλογικής περιόδου. Σας ανησυχεί μήπως οι υπουργοί κατεβάσουν τα μολύβια απλώς; Και επίσης, η ένσταση λόγω της τουρκικής προκλητικότητας επιτρέπει εκλογές, και μάλιστα διπλές; 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν έχω να προσθέσω τίποτα για το θέμα αυτό, κυρία Ψαρά. Νομίζω ότι έχω δώσει επαρκείς απαντήσεις σε συνεντεύξεις που έχω δώσει τις τελευταίες εβδομάδες. Θα πω μόνο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με ακόμα μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική ένταση και διάθεση. Κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει κανένα μολύβι και έχουμε ακόμα πλούσια δουλειά να κάνουμε. Αναφέρω ενδεικτικά το Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο εκτιμώ ότι θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα πολιτικής. Η Κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά την δουλειά της, απερίσπαστη από την όλη φιλολογία η οποία αναπτύσσεται γύρω μας. 

Εξάλλου, θα εισέλθουμε σύντομα στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησής μας. Έχω πια αρκετή εμπειρία να γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορώ να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός, καθώς γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά είναι τα δύο αγαπημένα θέματα στα οποία διαρκώς επανέρχεστε, όταν δεν έχετε κάτι άλλο να με ρωτήσετε. 

Μαρία Ψαρά (STAR): Για την Τουρκία;

Κυριάκος Μητσοτάκης:  Σας απάντησα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top