Ίσες αποστάσεις πάλι από Στόλτενμπεργκ για Ελλάδα – Τουρκία

«Θα αποτρέψουμε τη σύγκρουση όπως το 2020» 

Η προσπάθεια της Τουρκίας να «χρεώσει» στην Ελλάδα την ένταση, βρίσκει ευήκοα ώτα ξανά στον φιλο-ερντογανικό Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στολντενμπερκ

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Έρχεται αυστηρή καταδίκη της Τουρκίας

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ εξέφρασε μεν την ανησυχία του για ένα «θερμό καλοκαίρι», προτείνοντας να ενεργοποιηθεί ξανά ο μηχανισμός αποφυγής σύγκρουσης, κράτησε όμως για μια ακόμη φορά ίσες αποστάσεις: 

«Η Τουρκία όπως και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, που διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη Συμμαχία. Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020 για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε» δήλωσε στο Le Point. 

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία να ακούσει τις παραινέσεις της ΕΕ

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Στόλτενμπεργκ μας καταλαβαίνει 

Τα Τουρκικά ΜΜΕ τον «αποθέωσαν», με αφορμή και τις δηλώσεις του για το τουρκικό βέτο στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. 

«Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να ληφθούν υπόψη» ανέφερε χαρακτηριστικά ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού της Τουρκίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top