Οι Σύνοδοι - ορόσημα και το διεθνές «μπλόκο» στις θέσεις των Τούρκων

Η Αθήνα επιδιώκει «ήρεμα» νερά στο Αιγαίο το καλοκαίρι

Οι σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού από την Κύπρο έδειξαν την προσδοκία της Αθήνας για ένα καλοκαίρι πιο ήρεμο, μετά το κρεσέντο ρητορικών προκλήσεων της Άγκυρας. 

Μητσοτάκης για Τουρκία: Θα επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά

Μετά τα θετικά χθεσινά μηνύματα από τις επαφές Παναγιωτόπουλου-Ακάρ και Δένδια-Τσαβούσογλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε με τη σειρά του ένα θετικό νεύμα προς την Άγκυρα, μιλώντας για καλοκαίρι με «ήρεμα νερά». Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Ευγενίδης, είναι οι ίδιες λέξεις που λέγονταν μετά το τετ-α-τετ με τον κ. Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Αναγκαία προϋπόθεση, βεβαίως, η αποκλιμάκωση από μέρους Τουρκίας να είναι συνεπής

Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι συνοδοί - ορόσημα και το διεθνές «μπλόκο» στις θέσεις των Τούρκων

Μπροστά μας έχουμε στην πραγματικότητα δύο ορόσημα: Σύνοδο Ε.Ε. και Σύνοδο ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζει τις ελληνικές συμμαχίες.

Σήμερα είχε αναλυτική συζήτηση με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και το βράδυ της Τετάρτης θα έχει δείπνο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι στο Παλάτσο Κίντζι της Ρώμης. 

Είναι σαφές ότι θα υπάρξει μήνυμα στην Τουρκία από τη Σύνοδο Κορυφής. Όσο για το αν πρόκειται για τακτικό ελιγμό από μέρους της Τουρκίας λόγω των Συνόδων, στην κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής, εκτιμούν όμως ότι αυτή τη φορά, οι θέσεις των Τούρκων δεν περνάνε στο διεθνές ακροατήριο και ιδίως σε ΗΠΑ-Γερμανία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top