Νίκος Χαρδαλιάς: «Πάντα θα υπάρχει αδιαπέραστο τείχος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Η απάντηση του υφυπουργού Άμυνας στις τουρκικές προκλήσεις

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στον Άγιο Ευστράτιο - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ηχηρό μήνυμα στις τουρκικές προκλήσεις έστειλε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς από τον Άγιο Ευστράτιο ύστερα και από την παρενόχληση του ελικοπτέρου του από τις τουρκικές Αρχές, την ώρα που πέταγε προς το ελληνικό νησί.

Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως «Τριάντα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του ήρωα αξιωματικού, η καθημερινότητα στις ελληνικές θάλασσες, στους ελληνικούς ουρανούς δεν έχει διαφοροποιηθεί. Πάντοτε όμως θα είμαστε εδώ! Πάντοτε θα υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος, που έχουν οικοδομήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την καθολική στήριξη του ελληνικού λαού. Πάντοτε θα υπάρχει η αδάμαστη θέληση και η αποφασιστικότητα, που μπορούν να πηγάζουν από μια μόνο ψυχή, την ελληνική. Και αυτό δεν αλλάζει!»

Χαρδαλιάς για υβριδικές απειλές: Ουδείς ταραξίας μπορεί να μας απειλήσει

Όταν το ελικόπτερο με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας βρισκόταν στον αέρα με κατεύθυνση τον Άγιο Ευστράτιο, τουρκικές αρχές διαμήνυσαν μέσω ασυρμάτου ότι «βρίσκεστε σε τουρκικό εναέριο χώρο». Οι χειριστές του ελικοπτέρου αδιαφόρησαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα τις θέσεις μας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στο νησί του Αγίου Ευστρατίου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, για να αποτίσει φόρο τιμής στις εκδηλώσεις μνήμης του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, που στις 18 Ιουνίου 1992 σκοτώθηκε σε ηλικία 27 ετών με ένα Mirage F1 κατά τη διάρκεια αερομαχίας με Τούρκους που είχαν παραβιάσει τον Εθνικό Ενάεριο Χώρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top