Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα τις θέσεις μας

«Θέλουμε μείωση της έντασης και να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι»

Δένδιας - Κόβενι

«Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική δύναμη, ανοικτή στο διάλογο, αλλά πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Σάιμον Κόβενι, ο οποίος κατέχει και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας και πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Ιρλανδού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, έπειτα από 17 χρόνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα δηλώνοντας πως «είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά σε αυτή τη βάση, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και δεν είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, δεν είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση στο ρητορικό επίπεδο».

Σύντομη χειραψία Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αχρίδα

«Εμείς επιθυμούμε πάντοτε μείωση της έντασης, επιθυμούμε πάντοτε να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας. Όμως για να είμαστε σαφείς: Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε τις θέσεις μας και τα εθνικά μας συμφέροντα, βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», πρόσθεσε.

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δε δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Κόβενι για τη στάση της Ιρλανδίας στο Κυπριακό.

Δένδιας: Nα αποκρούσουμε όσους θέλουν αποσταθεροποίηση στην περιοχή 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top