Μητσοτάκης: «Απρόβλεπτος γείτονας που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται»

«Είναι ώρα για εθνική συσπείρωση», λέει ο πρωθυπουργός για την Τουρκία

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην τουρκική προκλητικότητα και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην τελετή απονομής των Βραβείων του ΕΒΕΑ, το βράδυ της Πέμπτης. 

«Έχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται. Και θα επαναλάβω την άποψη μου ότι ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος. Και είμαι αποφασισμένος να εξασφαλίσω την συνέχεια και την συνέπεια», είπε.

Ερντογάν στη Σμύρνη: «Πετάξαμε στη θάλασσα τους εχθρούς»

Και συνέχισε: «Ήδη σήμερα στην χώρα μας υλοποιούμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπη. Κανείς εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες μια πρωτοφανούς κρίσης. Δεν πρέπει να υποθηκεύσουμε το κέρδος του αύριο. Η πορεία μας θα είναι κοινωνικά ευαίσθητη αλλά και δημοσιονομικά ισορροπημένη. Πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο να το γνωρίζουμε. Η χώρα δεν έχει περιθώριο να παρασυρθεί σε ένα κλίμα πληθωριστικών αιτημάτων και ανέξοδων υποσχέσεων. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους στο τέλος της 4ετίας αλλά τώρα είναι η ‘ώρα για εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα».

Νέο παραλήρημα Ερντογάν με 8 tweet στα ελληνικά: «Έλληνες συνετιστείτε!»

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως οι Έλληνες πρέπει να «συνετιστούν για να μη το μετανιώσουν, όπως έναν αιώνα πριν», αναφερόμενος φυσικά στη Μικρασιατική καταστροφή του 1922. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top