Σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια ο Μητσοτάκης

Στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως δε θα ξαναμιλήσει με την Αθήνα αν δε «διορθώσει τα λάθη της», ενώ δήλωσε πως «γίνεται επίδειξη με τα αεροπλάνα»

Στην Κω, αλλά και τα ακριτικά νησιά Ψέριμο και Αστυπάλαια θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψή του πρωθυπουργού στα νησιά αυτά του Ανατολικού Αιγαίου έχει στόχο την ανάδειξη της πράσινης ανάπτυξης, ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται την ώρα που κλιμακώνονται έντονα οι τουρκικές προκλήσεις.

Ερντογάν: «Δε συζητάμε ξανά με την Αθήνα, αν δε διορθώσει τα λάθη της»

Ο συμβολισμός είναι έντονος καθώς και τα τρία αυτά νησιά περιλαμβάνονται στον παράνομο χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», που παρουσίασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» έδειξε ο Μητσοτάκης στον Σολτς

Ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η Κως, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού Θεοδόση Νικηταρά, αλλά και με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής. Ειδικά στο θέμα του τουρισμού, το φετινό καλοκαίρι όπως δείχνουν τα στοιχεία αναμένεται να είναι καλύτερο ακόμα και από αυτό του 2019 και αυτό φάνηκε ήδη από την κίνηση το Πάσχα.

Νέες βολές Μητσοτάκη σε Τουρκία: Φαντασιοπληξίες χαμένων αυτοκρατοριών

Ο πρωθυπουργός στην συνέχεια θα μεταβεί στην Ψέριμο, ένα νησί το οποίο «επισκέπτονται» συχνά – πυκνά τα τουρκικά μαχητικά κάνοντας υπερπτήσεις και παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σολτς: Η Γερμανία θα δώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα

Η Αστυπάλαια θα είναι ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρώτο ενεργειακά πράσινο νησί της Μεσογείου όπου θα ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί» το οποίο εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό ακριβώς έναν χρόνο πριν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top