Θάνος Πλεύρης: «Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να δω τα παιδιά μου»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την περιπέτεια της υγείας του

Σε μια προσωπική εξομολόγηση για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του το 2016 προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα για την υγεία» αναφέρθηκε στην ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που αντιμετώπισε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια νοσηλείας του μετά από μια χειρουργική επέμβαση. 

Πλεύρης: Πιθανή επαναφορά μέτρων από Σεπτέμβριο αν υπάρξει έξαρση κορωνοϊού

«Αν γυρίσουμε στο 2016 που συνέβη αυτό, δε γνώριζα ούτε την επικινδυνότητα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, δε γνώριζα την έκταση και ότι καθημερινά χάναμε 10 ανθρώπους από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Τώρα ως υπουργός, το βλέπω βιωματικά. Είναι βιωματική η εμπειρία της διασωλήνωσης», είπε και συνέχισε:

«Φοβήθηκα τη στιγμή της διασωλήνωσης. Μπορούσα να καταλάβω ότι μπορεί να είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή. Αισθάνθηκα ότι ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου. Αν γινόταν να δω τα παιδιά μου, να μην πεθάνω χωρίς να τα δω. Μετά ήμουν σε καταστολή. Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω, να καταλαβαίνω ότι είμαι ζωντανός, και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν ότι ζούσα».

Όπως είπε στη δική του περίπτωση μέσα στο νοσοκομείο κόλλησε σταφυλόκοκκο και αυτό πέρασε στο αίμα του μέσα από κάποιες ιατρικές πράξεις που έγιναν. Ωστόσο έδωσε σκληρή μάχη και κατάφερε να βγει ζωντανός από αυτήν την περιπέτεια. 

Απαντώντας στο πώς θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: 

«Το ότι τα νοσοκομεία μας είναι καλά νοσοκομεία το είδαμε και στην πανδημία. Από την άλλη δεν πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα. Η Ελλάδα έχει παραπάνω πρόβλημα από ό,τι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το να μπαίνει κάποιος στο νοσοκομείο με ένα πρόβλημα, να γίνεται καλά, και μετά να κινδυνεύει να πεθάνει ή να ταλαιπωρηθεί από μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Αυτό έχει ξεκινήσει να δουλεύεται. Θέλουμε να πάμε σε όλες τις ΜΕΘ να δούμε αν τηρούνται οι κανόνες αντισηψίας και να δημιουργήσουμε τις βάσεις να πάμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top