Τουρκικά ΜΜΕ: Μητσοτάκης «γιοκ» – F-16 και F-35 «ενοχλούν» τον Ερντογάν

Μεγάλη δημοσιότητα στα τουρκικά μέσα πήραν οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου

Η ομιλία Μητσοτάκη στο αμερικανικό κονγκρέσο «ενόχλησε» τον Τούρκο πρόεδρο

Μεγάλη είναι η δημοσιότητα που δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, σχολιάζοντας τις επαφές και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, είπε ότι δε θέλει να ξανασυναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά o Ερντογάν.

«Για εμένα πια δεν υπάρχει κάποιος που ονομάζεται Μητσοτάκης», γράφει η τουρκική εφημερίδα Aksam.

Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης»

Σε ανάλογο ύφος, με τίτλο «Μητσοτάκης γιοκ» η εφημερίδα Takvim κάνει λόγο για «πολύ σκληρή αντίδραση του προέδρου Ερντογάν στην υποκριτική Ελλάδα».

Φωτογραφία εφημερίδας Takvim για Μητσοτάκη και Ερντογάν

Ως «μαριονέτα» παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό η φωτοφραφία στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Takvim / Πηγή: takvim.com.tr/

Από εδώ και πέρα ας το σκεφτεί ο κ. Μητσοτάκης τι θα κάνει» , γράφει η Hurriyet, ενώ η Milliyet τονίζει:  «Μητσοτάκη “γιοκ” - Για εμένα δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης».

«Σκληρά αντέδρασε ο Ερντογάν στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. "Δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης για μένα", είπε» σχολιάζει το δίκτυο 24 TV.

Απάντηση κυβέρνησης στον Ερντογάν: Πολιτική αρχών η πολιτική μας  

Το θέμα απασχόλησε και συζητήσεις σε δημοσιογραφικά πάνελ εκπομπών της τουρκικής τηλεόρασης. 

Χαρακτηριστική είναι η συζήτηση στο Haber Turk:

Κούμπρα Παρ: Οι σχέσεις του προέδρου με τον Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αρκετά καλές. Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είχα αρχίσει να βελτιώνονται. Λέγαμε μάλιστα να μην βάλουμε τρίτες χώρες ανάμεσα μας και να λύσουμε με αδελφικό τρόπο τα  προβλήματα μεταξύ μας. Τι συνέβη ξαφνικά και ο πρόεδρος τσαντίστηκε τόσο πολύ με τον Μητσοτάκη;

Κογκρέσο ΗΠΑ: Όχι στο αίτημα Τουρκίας για F16 μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη  

Φαρούκ Ακσόι: (δημοσιογράφος): Διότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Υπάρχουν  τα θέματα  των F-16, των F-35,  οι συμφωνίες για τους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου όπως και η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη. Κυρία Κούμπρα, εσείς πράγματι πιστεύετε πως η Τουρκία με την Ελλάδα από μόνες τους μπορούν να επιλύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα με αδελφικό τρόπο, Ο κ. Ερντογάν μπορεί να βγει να πει ο αδελφός μου ο Μητσοτάκης, την άλλη ημέρα μπορεί να βγει να πει «για μένα πια δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης». Έτσι είναι οι διεθνείς σχέσεις. Μέχρι και χθες ο Άσαντ δεν ήταν «ο αδελφός μου ο Άσαντ».

Κούμπρα Παρ: Γιατί ενοχλείται η Ελλάδα από το ενδεχόμενο να αγοράσουμε  F-16;

Φαρούκ Ακσόι: Ίσως επειδή σκέφτεται πως με αυτά τα F-16 δεν θα κάνουμε τουριστικές ξεναγήσεις πάνω από το Αιγαίο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top