Μητσοτάκης: Μας «έπεσαν» πολλά – Θα ξεπεράσουμε και την κρίση της ενέργειας

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας είπε σε σύσκεψη με Δημάρχους στον Βόλο

Κυριάκος Μητσοτάκης Μαγνησία -1

Τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τη Μαγνησία, αλλά και ζητήματα που απασχολούν ολόκληρη τη χώρα και τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε το απόγευμα στο Δημαρχείο Βόλου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους οκτώ Δημάρχους της περιοχής.

Μητσοτάκης: Επιπλέον 171 εκατ. ευρώ για τη βιολογική κτηνοτροφία

Μιλώντας για το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού της έργου». 

Κυριάκος Μητσοτάκης Μαγνησία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μαγνησία 

Μητσοτάκης: «Ξέρουμε ότι μας έπεσαν πάρα πολλά και αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες» 

«Ξέρουμε ότι μας έπεσαν πάρα πολλά και αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά πιστεύω με πείσμα και μεθοδικότητα τις ξεπερνάμε, θα ξεπεράσουμε και τις τωρινές δυσκολίες της ενεργειακής κρίσης. Γνωρίζετε ότι έχουμε δρομολογήσει ένα πολύ ευρύ πρόγραμμα ενεργειακής στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και πολύ σύντομα και οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα αρχίσουν να βλέπουν τα αποτελέσματα αυτού του προγράμματος στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα ξεπεράσουμε και αυτήν την δυσκολία και θα κριθούμε συνολικά για το έργο μας, ένα έργο το οποίο έχει εθνικά χαρακτηριστικά, περιφερειακά χαρακτηριστικά και τοπικά χαρακτηριστικά» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δε θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας 

«Θέλω οι πολίτες σε όλη τη χώρα να γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε μόνο με τα μεγάλα, με τις εθνικές πολιτικές, τη μείωση των φόρων, τη μείωση των εισφορών, την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά θέλω σε κάθε πόλη, σε κάθε Δήμο, σε κάθε χωριό να γνωρίζουν ότι ασχοληθήκαμε και με τα μικρά προβλήματα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Όταν ζήτησα από τους συνεργάτες μου να υπολογίσουν, συνολικά, την αξία των έργων που γίνονται στη Μαγνησία διαπιστώσαμε ότι ξεπερνούν τα 650 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δική μας η δουλειά είναι να “ξεκλειδώσουμε” την αναπτυξιακή δυναμική και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο Περιφέρειας, σε επίπεδο Δήμων, αφενός να αντιμετωπίσουν εκκρεμότητες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν, αφετέρου να προδιαγράψουν και ένα πλαίσιο παρεμβάσεων που θα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Εμείς όταν συνεργαζόμαστε με Δήμους δε βλέπουμε κόμματα, βλέπουμε δημοτικές αρχές και συνεργαζόμαστε με αποκλειστικό κριτήριο την αξιοκρατία, την ταχύτητα υλοποίησης έργων τα οποία εσείς έχετε δρομολογήσει και το τι είναι τελικά καλό για τις τοπικές σας κοινωνίες».

Μητσοτάκης Μαγνησία -2

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μαγνησία 

Τι είπε ο Μητσοτάκης για φωτιές και Πολιτική Προστασία ενόψει καλοκαιριού     

Αναφερόμενος σε ζητήματα πολιτικής προστασίας ενόψει και του καλοκαιριού, ζήτησε  μεγαλύτερη συνεργασία των τοπικών αρχών με την κεντρική διοίκηση. «Χρειάζεται προφανώς η συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, των εθελοντικών μας οργανώσεων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς να ξαναζήσουμε ποτέ αυτά τα οποία συνέβησαν πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά.

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Βοιωτία και Κιλκίς

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν αναλυτικά τα τοπικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων το δικαστικό μέγαρο, το νοσοκομείο του Βόλου, η ανάπτυξη του λιμανιού, η παράκαμψη του περιφερειακού δρόμου,το ζήτημα της επικοινωνίας της Αλοννήσου και της Σκοπέλου και η ανάγκη αντιπλημμυρικών στο Πήλιο. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα γίνει σύσκεψη με τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους τη μεθεπόμενη εβδομάδα, αντίστοιχη αυτής που έγινε με τους ορεινούς Δήμους, γιατί και τα μικρά νησιά έχουν ιδιαιτερότητες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργος παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχαήλ Μιτζικός, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης και οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, Θανάσης Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top