Φοιτητικές εκλογές: Στα «μαχαίρια» ΔΑΠ - Πανσπουδαστική για το ποιος νίκησε

Κάθε παράταξη έχει δώσει τα δικά της αποτελέσματα

Στις κάλπες και πάλι, μετά από τρία χρόνια λόγω πανδημίας, προσήλθαν οι φοιτητές.

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών μπορούν να χαρακτηριστούν από… αναμενόμενα έως έκπληξη, ανάλογα με το ποια ανακοίνωση διαβάσει κανείς. Αυτό γιατί κάθε παράταξη έχει δώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Φοιτητικές εκλογές: Στήνονται ξανά κάλπες μετά από τρία χρόνια

Συγκεκριμένα, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά από το 1987 η ΔΑΠ έχασε την πρωτιά και η ίδια βρέθηκε στην κορυφή.

Η πρωτιά της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ) αναγνωρίστηκε και από τις παρατάξεις ΕΑΑΚ (Εξωκοινοβουλευτική αριστερά) και Bloco (ΣΥΡΙΖΑ).

Αντίθετα, η ΟΝΝΕΔ κάνει λόγο για 35η συνεχόμενη πρωτιά της ΔΑΠ, κατηγορώντας την Πανσπουδαστική για παρουσίαση ψευδούς εικόνας.

Όπως υποστηρίζει, στα αναλυτικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η Πανσπουδαστική, με live ενσωμάτωση των τμημάτων, υπάρχουν τμήματα - «φαντάσματα», μη αναγνωρίζοντας τις εκλογές που έγιναν εκεί.

«Αναφορικά με την ψευδή εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η παράταξη της Πανσπουδαστικής μέσω των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει, διευκρινίζεται ότι η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- «φαντάσματα», τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια. Επιπλέον, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αποτελέσματα ΦΣ στους οποίους δεν συμμετέχει, προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία της και το αληθινό αποτέλεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (με ενσωματωμένο το 100%)

-    ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 45,8%, ΠΚΣ 25,53%, ΕΑΑΚ 9,2%, ΑΡΕΝ 0,35%, ΠΑΣΠ 8,92%, BLOCO 2,32%, ΛΟΙΠΑ 5,18%

Σύμφωνα με την ΠΚΣ

-    ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 20,87%, ΠΚΣ 45,5%, ΕΑΑΚ 5,07%, ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ 4,33%, ΠΑΣΠ 4,29, BLOCO 2,64, ΛΟΙΠΑ 14,18

Σύμφωνα με την ΕΑΑΚ (με εσωματωμένο το 100%)

-    ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 27,66%, ΠΚΣ 33,34%, ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ 10%, ΕΑΑΚ 5.29%, ΠΑΣΠ 10%,13%, BLOCO 2,54%, ΛΟΙΠΑ 8.41%

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top