Αποκάλυψη Star: Tο σχέδιο του Μαξίμου για φθηνότερο ρεύμα στους πολίτες

Πού «κλείδωσε» η μείωση της τιμής στο ρεύμα μετά το μπαράζ συσκέψεων 

Μπαράζ συσκέψεων υπήρξε και σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να «κλειδώσουν» τα μέτρα της κυβέρνησης με τα οποία θα μπορέσουν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.  

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από το Μέγαρο Μαξίμου, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα γίνουν «το συντομότερο δυνατόν», με κανέναν να μην μπορεί να αποκλείσει αυτό να γίνει και αύριο.   

Λογαριασμοί ρεύματος: Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις για τη μείωση

«Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου ενόψει κυβερνητικών ανακοινώσεων για το ρεύμα

Δεν είναι ευφημισμός ο «πυρετός» συσκέψεων τόνισε ο δημοσιογράφος του Star, καθώς το μεσημέρι και σε κλίμα μυστικοπάθειας από τα κυβερνητικά στελέχη, ήρθαν και πάλι στο Μαξίμιυ ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς, για να «κλειδώσει» η παρέμβαση στο ρεύμα. 

Η μείωση στις τιμές ρεύματος που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσω πλαφόν

Αποκάλυψη Star: Tο σχέδιο για φθηνότερο ρεύμα στους πολίτες

Όπως επίσης επισήμανε ο Γ. Ευγενίδης, το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται πως παίρνει πλέον μορφή. 

Αρχικά, μελετάται μια ελαφρώς πιο αυξημένη επιδότηση για τον μήνα Μάιο, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, στην περιοχή των 55-60 ευρώ/ MwH. 

Συζήτηση στη Βουλή για την ενέργεια θα ζητήσει ο Μητσοτάκης

Η κρίσιμη παρέμβαση, όμως, θα αφορά τον Ιούνιο. Εκεί φαίνεται να «κλειδώνει»  ένα «πλαφόν» στη χονδρική τιμή του ρεύματος, ενώ η παρέμβαση θα «αδρανοποιεί» τη ρήτρα αναπροσαρμογής. ¨

Ακόμα, εξετάζεται και η συνέχιση των απευθείας επιδοτήσεων σε λογαριασμούς, έστω με κοινωνικά κριτήρια. 

Τέλος, η κυβερνητική παρέμβαση θα έχει πρόνοια, ώστε να γίνονται οι λιγότερες δυνατές αποκοπές ρεύματος, ιδίως στα ευάλωτα νοικοκυριά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top