Η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου στο νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει τις προτάσεις της

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η Κομισιόν. Η Πρόεδρος Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει τις προτάσεις που επικεντρώνονται: στην απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία ως το τέλος του χρόνου. 

Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ: Ενότητα μπροστά στις ενεργειακές προκλήσεις

 

Η Πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να  παρουσιάσει τις προτάσεις της σήμερα στο Στρασβούργο, αλλά θα εγκριθούν αύριο με τη σύμφωνη γνώμη όλων των χωρών. Η Γερμανία, ένας από τους κύριους αντιπάλους, συμφώνησε, με την προϋπόθεση η διακοπή να είναι σταδιακή ως το τέλος του χρόνου.  Ωστόσο, η Ουγγαρία εξακολουθεί να φέρνει εμπόδια στην ΕΕ στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Και γι’ αυτό, προκειμένου να αμβλύνει τις διαφορές και για να υπάρξει συμφωνία για απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου, οι Βρυξέλλες αναμένεται να εξαιρέσουν σε αυτή τη φάση την Ουγγαρία και τη Σλοβακία από τη διακοπή, λόγω της αυξημένης εξάρτησής τους από το ρωσικό πετρέλαιο και προκειμένου να δηλώσουν συμφωνία της ΕΕ έστω και με 25 κράτη-μέλη. Χθες, στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας συμφωνήθηκε ότι η πληρωμή σε ρούβλια αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων και η Κομισιόν δεσμεύτηκε να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στις εταιρείες πριν τα μέσα Μαϊου όταν είναι προγραμματισμένες οι επόμενες πληρωμές.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top