Συνάντηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν στις 16 Μαΐου στον Λευκό Οίκο

Τι θα συζητήσουν - Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, θα συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Μάιο. Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Συνομιλία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν για την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στις 16 Μαΐου τον Λευκό Οίκο, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον είχε προσδιοριστεί από τα μέσα Φεβρουαρίου για τον Μάιο και σήμερα «κλείδωσε» η οριστική ημερομηνία.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και το Μέγαρο Μαξίμου: «Στις 16 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Joe Biden».

συνάντηση Τζο Μπάιντεν - Κυριάκου Μητσοτάκη

Συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2017

Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μείνει μια εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Θα ξεκινήσει με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαϊου, όπου έχει πλήρες πρόγραμμα: συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν με αντιπροσωπείες, όπως τους Νίκο Δένδια, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Νίκη Κεραμέως, εκδήλωση με την ομογένεια και δείπνο. 

Ίσως μείνει για επαφές στην Ουάσιγκτον και ίσως πάει μετά και στη Νέα Υόρκη. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό, υπάρχουν επιλογές, αλλά είναι υπό διαμόφωση. 

Ακόμα, στις 22 Μαϊου θα είναι Σικάγο, όπου θα γίνει η παρέλαση για την εθνική μας επέτειο. 

Στις 23 Μαϊου είναι ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του Boston College, όπου θα του απονεμηθούν τιμητικοί τίτλοι. 

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επίσκεψη Μητσοτάκη

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. 

Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της.

Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας. 

Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. 

Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για γενιές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top