Αυτοψία στη Βαρβάκειο ο Γεωργιάδης: Έχει αρνάκι και με 7,99 ευρώ

«Κάνουμε ελέγχους καθημερινά για την αισχροκέρδεια» διαβεβαίωσε

«Κάνουμε ελέγχους καθημερινά για την αισχροκέρδεια», διαβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα φαινόμενα ακρίβειας στην αγορά.

«Έχουμε βάλει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα για την αισχροκέρδεια. Προχθές ψηφίστηκε η διάταξη για τα υπερκέρδη. Το πρόστιμο που βάλαμε είναι το διπλάσιο του κέρδους που έβγαλε κάποιος από ένα προϊόν το οποίο πουλούσε πάνω από το πλαφόν του κέρδους που έχουμε θέσει, και αφορά στα άλευρα τα λάδια, τα κρέατα, τα τρόφιμα κατά κύριο λόγο», είπε, μιλώντας στο Mega, o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πώς πληρώνονται όσοι εργάζονται το Πάσχα

Όπως τόνισε, στη Βαρβάκειο αγορά μπορεί κανείς να βρει ελληνικό αρνάκι από 7,99 ευρώ. Μάλιστα, χθες, Μ. Τετάρτη, είχε κάνει ο ίδιος αυτοψία στη Βαρβάκειο, ανεβάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες και σχολιάζοντας πως «οι τιμές με σκληρή προσπάθεια συγκρατήθηκαν».

Δημόσιο: Ποιοι θα πληρωθούν τον μισθό τους πριν το Πάσχα   

Επίδομα καυσίμων: Ανοίγει τη Μ. Πέμπτη η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε αίτηση

Ακριβότερο κατά 15% το ταξίδι με πλοίο το Πάσχα - Δείτε παραδείγματα

«Η κυβέρνηση έδωσε έκτακτες ενισχύσεις στις ζωοτροφές, πλαφόν στο κέρδος, κάναμε ελέγχους για τα αποθέματα σε αρνιά, δουλέψαμε και η τιμή δεν ανέβηκε στα 16 ευρώ», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: Εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε βασικά είδη

Συνεχίζοντας, παραδέχθηκε ότι το πασχαλινό τραπέζι θα είναι κατά 25-30% πιο ακριβό σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι πέρυσι «είχαμε τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 50 ετών».

«Φωτιά» οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι ενόψει Πάσχα

Πάσχα 2022: Αυτοψία Άδωνι Γεωργιάδη στη Βαρβάκειο Αγορά

«Στη Βαρβάκειο αγορά μπορεί κανείς να βρει ελληνικό αρνάκι από 7,99 ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε αυτοψία στην αγορά τη Μεγάλη Τετάρτη / Πηγή φωτογραφίας: facebook

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η σύγκριση γίνει με το 2019, η αύξηση για το φετινό πασχαλινό τραπέζι είναι 10%.

«Ένας παραπάνω μισθός τον χρόνο με την αύξηση του κατώτατου μισθού»

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ, που ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «είναι ένας επιπλέον μισθός τον χρόνο».

Αύξηση κατώτατου μισθού: Τι ισχύει για όσους αμείβονται με μεγαλύτερο μισθό

Κατώτατος μισθός: Τα ποσά μετά την αύξηση – Για ποιους φτάνει τα 1.019 ευρώ

«Έως τώρα έχουμε προχωρήσει σε μείωση φόρων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση στα καύσιμα των ανθρώπων, αύξηση κατώτατου μισθού και έκτακτο επίδομα. Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις. Όταν υπάρχει παγκόσμιος πληθωρισμός, είναι παράλογο να πιστεύει κάποιος ότι, αυτό θα συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και όχι στην Ελλάδα. Είναι δεδομένο ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι μεγάλο. Δεν υπάρχει μέρα που να μην ασχολούμαστε στο υπουργείο Ανάπτυξης με την ακρίβεια», σημείωσε ο υπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top