«Φωτιά» οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι ενόψει Πάσχα   

Ακριβότερες οι τιμές κατά 35% στο πασχαλινό τραπέζι  

«Φωτιά» στο πασχαλινό τραπέζι βάζουν οι ανατιμήσεις. Ο οβελίας είναι φέτος πιο ακριβός κατά 30%, με αποτέλεσμα οι τιμές για το αρνί του Πάσχα να φθάνουν τα 13 -14 ευρώ σε κάποια κρεοπωλεία.  

Στη Βαρβάκειο ακόμα και όσοι ψωνίζουν, αγοράζουν μερίδες και όχι ολόκληρα αρνιά ή κατσίκια, που είναι απλησίαστα.  

Θα «καίει» η τιμή του αρνιού το φετινό Πάσχα: Αύξηση 30 - 40%!  

«Πήγα πάρω για το σπίτι και είναι 11 ευρώ. Το ακύρωσα δεν το παίρνω. Υπολόγιζα 6, 7, 8 ευρώ…» δηλώνει καταναλωτής στην κάμερα του Star.  

«Ψάχνει ο κόσμος, τιμές, ποιότητες. Η αγορά πάντα δουλεύει. Μεγάλη Εβδομάδα θα δουλέψουμε. Είναι βέβαιο. Έχουμε καλές τιμές και ποιότητα» δηλώνει σε πιο αισιόδοξο τόνο ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου η οποία διαβεβαιώνει ότι δε θα ανέβουν οι τιμές τις επόμενες μέρες.      

Βαρβάκειος αγορά αρνί Πάσχα

Κόσμος στη Βαρβάκειο αλλά οι περισσότεροι είναι σε στάση αναμονής ακόμα για τις αγορές του Πάσχα (Ευρωκίνηση)    

 

Πιο «αλμυρό» το πασχαλινό τραπέζι

Το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φέτος κατά 35% ακριβότερο σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτή. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία η τιμή του αρνιού κυμαίνεται από 13 έως 14 ευρώ. Δηλαδή ένα μέτριο αρνί γύρω στα δέκα κιλά θα κοστίσει 130 ευρώ! 

Δεν είναι όμως μόνο η τιμή στο αρνί ή στο κατσίκι πιο ακριβή. Ένα πλήρες πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να κοστίσει φέτος 300 ευρώ, δηλαδή 50 ευρώ το άτομο για μια εξαμελή οικογένεια.

«Είναι η πρώτη φορά που είναι τόσο ακριβά τα πράγματα και δεν υπάρχει και επάρκεια σε μικρά ζώα, σε μικρά αρνιά. Έχει έρθει και το Πάσχα των Καθολικών πιο νωρίς από το δικό μας, έχουν τραβήξει τα πιο πολλά ζώα. Τα πουλάνε και πιο ακριβά και έχουν μείνει τα πιο βαριά» δηλώνει ιδιοκτήτης κρεοπωλείου.  

«Φαρμάκι» η πασχαλινή σούβλα στην εστίαση 

Όσο για εκείνους που σκοπεύουν να παραγγείλουν, μάλλον θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

«Τα αρνιά πέρσι τα πήραμε χονδρική 7 ευρώ και τώρα μας ζητάνε 11 και 12 ευρώ χονδρική. Δεν είναι μόνο το αρνί. Όλα τα κρέατα έχουν πάρει επάνω, τα χοιρινά έχουν πάρει 50%, τα μοσχάρια το ίδιο. Τα κοτόπουλα 35%,  τα κάρβουνα 50%. Πέρσι πουλάγαμε 25 ευρώ το κιλό. Φέτος και 35 να το πάμε πάλι μεροκάματο δε θα βγάλουμε, γιατί έχει 60% φύρα» δηλώνει ιδιοκτήτης ψησταριάς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top