Πρόστιμα 120.340 ευρώ σε δύο σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Θα ανακοινώνονται οι επωνυμίες μόλις ψήφιστεί η διάταξη στη Βουλή

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια στην αγορά

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ, επιβλήθηκαν, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν πρόστιμα 86.340 ευρώ στη μία και 34.000 ευρώ στη δεύτερη, διότι σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Μπαίνουν στο μικροσκόπιο τα ψητοπωλεία για τις τιμές σε σουβλάκι-γύρο

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προωθηθεί στη Βουλή προς ψήφιση σχετική νομοθετικής ρύθμιση, η οποία θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων, στις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας.

Πρόστιμο 647.000 σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Πριν από λίγες ημέρες επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή επιβλήθηκε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ύψους 647.000 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top