Μπαίνουν στο μικροσκόπιο τα ψητοπωλεία για τις τιμές σε σουβλάκι-γύρο

Γεωργιάδης: Θα μπουν πρόστιμα για αυξήσεις που δε δικαιολογούνται

Σουβλάκι

Αυξημένους ελέγχους, αλλά και πρόστιμα, σε ψητοπωλεία για τις τιμές στο σουβλάκι και τον γύρο, που έχουν χτυπήσει «κόκκινο», προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε, μιλώντας στον Real FM, ότι έλεγχοι θα αφορούν το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει αυξήσεις που δεν δικαιολογούνται και που ξεπερνούν τα όρια του πλαφόν που έχει μπει στα περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, αν διαπιστωθούν αυξήσεις που είναι πάνω από το πλαφόν που έχει τεθεί για το περιθώριο κέρδους, θα υπάρξουν πρόστιμα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως εξετάζεται να έρθει στη Βουλή διάταξη που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν.

Όλα αυτά την ώρα που οι επιχειρηματίες της εστίασης «φωνάζουν» για το αυξημένο κόστος λειτουργίας.

Χαρακτηριστικά, πολλοί λένε πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το ηλιέλαιο, λέγοντας πως εξετάζουν να βγάλουν από τους καταλόγους τους κάποια τηγανητά, όπως οι πατάτες.

Εξάλλου,, μιλώντας στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της αγοράς σε ζητήματα όπως για παράδειγμα για το ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ο κ. Πέτσας είπε πως αναμένονται οι αποφάσεις εντός Απριλίου, καθώς είναι ο μήνας κατά τον οποίο καταρτίζεται και κατατίθεται το μεσοπρόθεσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top