Δημόσιο: Ποιοι θα πληρωθούν τον μισθό τους πριν το Πάσχα

Έρχεται πληρωμή τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου

To ρεπορτάζ του Γ. Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (18/4/2022) για τις καταβολές επιδομάτων και τα μέτρα που έρχονται για την ακρίβεια στην ενέργεια  

Νωρίτερα θα λάβουν τη μισθοδοσία τους χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, οι δημόσιοι υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας θα πληρωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου αντί της Τρίτης 26 Απριλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, όπου τονίζει πως η κυβέρνηση επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία, αναλογιζόμενη τις αυξημένες ανάγκες των Ελλήνων, αυτό έγινε εφικτό έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ.

Το σχέδιο για την ακρίβεια - Τον Μάιο παρεμβάσεις σε τρόφιμα και ρεύμα

Ωστόσο, δε θα πληρωθούν νωρίτερα οι υπάλληλοι της της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Αυτό, όπως εξηγεί το υπουργείο Εσωτερικών, οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί φορείς συνεργάζονται με διαφορετικά τραπεζικά ιδρύματα για τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, ενώ κάθε φορέας έχει προγραμματίσει την διαθεσιμότητα των ταμειακών διαθέσιμων του για την καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού του στην προγραμματισμένη ημερομηνία (απόγευμα της Τρίτης 26 Απριλίου).

Πριν το Πάσχα και η πληρωμή των συντάξεων Μαΐου

Υπενθυμίζεται ότι και οι συντάξεις του Μαΐου θα δοθούν νωρίτερα λόγω Πάσχα.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 18-22 Απριλίου, θα γίνουν οι ακόλουθες προγραμματισμένες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

Πριν το Πάσχα η επιταγή ακρίβειας των 200 ευρώ και το επίδομα καυσίμων

   - Τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου θα καταβληθούν 552,5 εκατ. ευρώ για κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 974.228 δικαιούχους. Πρόκειται για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, καθώς και αυτούς των τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

   - Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν 741,5 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 1.476.228 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο. Πρόκειται για τους συνταξιούχους, ο ΑΜΚΑ των οποίων λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε συντάξεις και επιδόματα

   - Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν επίσης 11 εκατ. ευρώ σε 28.000 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων Μαΐου στη βάση του Ν. 4778/2021.

   - Τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου θα καταβληθούν 742 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 1.477.955 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top