Σπίτια με συμβολικό ενοίκιο και άτοκα δάνεια σε νέα ζευγάρια

Προς αξιοποίηση και η ακίνητη περιουσία του ΟΑΕΔ

Σπίτι εσωτερικό

Την παραχώρηση, με συμβολικό ενοίκιο και άτοκο δάνειο, κατοικιών σε νέα ζευγάρια που ξεκινούν τη ζωή τους, αλλά και την επιδότηση ενοικίου και τη χορήγηση χαμηλότοκων ή ακόμη και άτοκων δανείων για αγορά η επισκευή κατοικιών, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ για επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής, που έχει «παγώσει» εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Έμφαση θα δοθεί στους εργαζομένους και στα νέα ζευγάρια, στο πλαίσιο της στήριξης της οικογένειας και της καταπολέμησης του δημογραφικού προβλήματος, και ήδη τα εργαλεία για τις αλλαγές στα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του ΟΑΕΔ, που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή. 

Εβδομάδα πληρωμών: Ποια επιδόματα καταβάλλονται από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Παράλληλα, προωθείται η αξιοποίηση της υπάρχουσας ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ, ενώ θα «τρέχουν» και πολιτικές επιδότησης ενοικίου με διεύρυνση των δικαιούχων, αλλά και χορήγησης δανείων με προνομιακούς όρους για την αγορά νέων κατοικιών ή την επισκευή τους.

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται, επίσης, η δυνατότητα του νέου ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) να μισθώνει ακίνητά του, τα οποία δεν προορίζονται για άμεση στεγαστική συνδρομή των δικαιούχων, προς οικονομικούς φορείς που έχουν εμπειρία διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων, με σκοπό την αύξηση των εσόδων, τα οποία στη συνέχεια θα προωθηθούν προς την ενίσχυση στεγαστικών πολιτικών.

Οπως επίσης προβλέπεται και η δυνατότητα του ιδιώτη να οικοδομήσει με δικές του δαπάνες το ακίνητο, και στη συνέχεια η ΔΥΠΑ να λάβει μέρος από τα διαμερίσματα ως αντιπαροχή προκειμένου να τα διαθέσει στους δικαιούχους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top