ΚΙΝΑΛ: Δημοψήφισμα στις 8 Μαΐου για αλλαγή του ονόματος

Ποιο φέρεται να είναι το επικρατέστερο

Με νέο όνομα θα «κατέβει» στις επόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα, ανακοίνωσε δημοψήφισμα μετά το Πάσχα για τη νέα ονομασία του Κινήματος.

Ανδρουλάκης: Δε δίνω σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη

Συγκεκριμένα, προανήγγειλε ότι στις 8 Μαΐου, κατά τις εκλογές ανάδειξης συνέδρων και μελών δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων, «το όνομα της παράταξης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα το υπογράψουν με την ψήφο τους οι χιλιάδες που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 8ης Μαΐου».

Ως επικρατέστερο όνομα φέρεται το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη.

«Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και ισχυροί στις επόμενες εκλογές για να επιβάλουμε τους κανόνες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ακούω τις τελευταίες μέρες ότι γίναμε ρυθμιστές. Όχι κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα. Πρωταγωνιστές γίναμε και θα το δείτε την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, που η δημοκρατική παράταξη θα έχει εντολή να σχηματιστεί κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατικού κορμού» , είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αν περιμένουν σωσίβιο αυτοί οι βαθιά αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, ας μην το περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Σωσίβιο στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, δεν δίνει το ΠΑΣΟΚ. Ο ένας έλεγε ότι "θα σκίσουμε τα μνημόνια" και έφερε τις χειρότερες δημοσιονομικές πολιτικές και το υπερταμείο και ο άλλος κάνει μια πολιτική των λίγων και της παρέας του, του δήθεν επιτελικού κράτους-χάους του Μαξίμου. Εμείς έχουμε στόχο: αντί να δώσουμε σε αυτούς σωσίβιο, να δώσουμε ελπίδα στην Ελληνίδα και στον Έλληνα», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ στα τρόφιμα αλλά έχει κόστος

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε τις προτάσεις του Κινήματος για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Είμαστε αλληλέγγυοι σε ένα λαό, γιατί ο δικός μας λαός δεν έζησε την ίδια αλληλεγγύη την ώρα της κυπριακής τραγωδίας από τις μεγάλες δυνάμεις. Είμαστε με το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί ο λαός μας έχει ζήσει στο πετσί του τραγωδίες» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το Κίνημα δεν αξιολογεί με ιδεοληψίες και στενά κομματικά συμφέροντα αυτά τα μεγάλα θέματα για την ανθρωπότητα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top