Μητσοτάκης για Ουκρανία: Να σταλεί μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι

Για χρήση χημικών όπλων: Ελπίζω ότι δε θα συμβεί

«Θα στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα σήμερα ότι η Συμμαχία μας είναι απόλυτα ενωμένη στο ζήτημα της στήριξης της Ουκρανίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνειδητοποίησαν, ως αποτέλεσμα αυτής της κρίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και τις αμυντικές της δαπάνες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στόλτενμπεργκ: Σοβαρές συνέπειες αν η Ρωσία κάνει χρήση χημικών όπλων

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία, είπε πως ελπίζει ότι δε θα συμβεί αυτό, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό το ενδεχόμενο».

Αναφορικά με τις κυρώσεις σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι πως «όποια μέτρα ληφθούν δε θα γίνουν πιο οδυνηρά για τους Ευρωπαίους πολίτες από ό,τι για την Ρωσία».

Ζελένσκι σε ΝΑΤΟ: «Οι Ρώσοι έριξαν βόμβες φωσφόρου. Σκοτώθηκαν παιδιά»

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «πρέπει να κάνουμε είναι να ενεργήσουμε το ταχύτερο δυνατό ώστε να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

Τέλος, εκτίμησε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επηρεάσει σίγουρα την ανάπτυξη, «αυτό είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε για να αντισταθούμε σε μια επιθετική συμπεριφορά». Ωστόσο, υπογράμμισε πως δε θεωρεί πιθανή μια ύφεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top