Τσακαλώτος: Ο Τσίπρας κάνει χειρότερη επιλογή συμβούλων από τον Μητσοτάκη

Ποιο είπε πως είναι το μεγαλύτερο προσόν του

Τσακαλώτος - Τσίπρας

Λαικότητα και τακτικισμός εναντίον ανασφάλειας και επιλογής συμβούλων.

Αυτά είναι τα δύο μεγαλύτερα προτερήματα και μειονεκτήματα του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος... άναψε φωτιές με συνέντευξή του στην Καθημερινή, όπου αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στα δυνατά και αδύναμα σημεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτημα για το μεγαλύτερο προσόν του κ. Τσίπρα, είπε: «Δύο. Εχει μια λαϊκότητα, που είναι χαρισματική. Η κόρη μου, στα 14 της, μου είπε ότι όταν ο Τσίπρας χαιρετάει τον κόσμο είναι σαν το ψάρι μέσα στο νερό, ενώ εσύ σαν το ψάρι μέσα στο μέλι! Και το δεύτερο, ο «τακτικισμός», που του επιτρέπει να βλέπει ένα θέμα μέσα από περισσότερες πλευρές, περισσότερες γωνίες».

Σκληρή πολιτική κόντρα μετά την αναφορά Μητσοτάκη για ΣΥΡΙΖΑ και δημοκρατία

Αντίστοιχα, απαντώντας για το ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμά του, είπε: «Δύο. Εχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται. Και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στην επιλογή συμβούλων. Για να είμαι δίκαιος, όμως, αυτό το λέει και ο ίδιος».

Παράλληλα, αφήνει και μια έμμεση αιχμή κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «μπροστά στον Βαρουφάκη ο Τσίπρας είναι υπόδειγμα συλλογικότητας και δημοκρατίας».

Όσον αφορά το ε'αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας κατά την υπουργική του θητεία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  απαντά: «Λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια "αστική αυτοπεποίθηση". Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top