Δημοσκόπηση Marc: Στο 10,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ  

Μεγάλή ανησυχία για την ακρίβεια - Ντέρμπι ΝΔ-ΚΙΝΑΛ στη μάχη του Κέντρου 

δημοσκόπηση Μarc πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα για τη ΝΔ, με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 10,5 % στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ANT1.  O  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, αλλά μεγάλη είναι η ανησυχία για την ακρίβεια, για τους μισούς πολίτες σχεδόν. 

Δημοσκόπηση: Mε 10 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31,5% και ακολουθούν: ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, το ΚΙΝΑΛ μες 14,6%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜεΡΑ25 με 2,5%.     

Δημοσκόπηση ΑBACUS: Διαφορά 14,5% υπέρ ΝΔ- «αγγίζει» το ΚΙΝΑΛ τον ΣΥΡΙΖΑ  


Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται  με 47,2% και ακολουθούν: Νίκος Ανδρουλάκης με 44,2%, Αλέξης Τσίπρας  με 31%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,4%, Γιάνης Βαρουφάκης με 22,7% και  Κυριάκος Βελόπουλος με 18,4%.

Marc δημοφιλία πολιτικών αρχηγών

Στην ερώτηση για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών η ακρίβεια αναδεικνύεται σε σημαντικότερο πρόβλημα, σε ποσοστό 47% των πολιτών, η πανδημία με 24,2%, η εγκληματικότητα με 18%, τα εθνικά θέματα με 4,5%, το μεταναστευτικό με 2,6% και οι φυσικές καταστροφές με 2,5%.

Marc ανησυχία των πολιτών

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «μάχη» του Κέντρου, με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να έχουν το ίδιο ποσοστό σχεδόν (ΝΔ 23,3% - ΚΙΝΑΛ 27,7%), ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 18,2%. 

Marc μάχη του Κέντρου

Η «μάχη» του Κέντρου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc   

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης ότι το 15,1% που δηλώνουν την προτίμησή τους στη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΚΙΝΑΛ από αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το 42,4% που «ψηφίζουν» ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, έναντι περίπου ίσου ποσοστού που προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (44,1%). Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ η σχετική πλειοψηφία (28,4%)  προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με βάση κυρίως ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

δημοσκόπηση Marc προτίμηση κυβέρνησης       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top