Δημοσκόπηση: Mε 10 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Κορωνοϊός: Να μη χαλαρώσουν ακόμη τα μέτρα ζητά η πλειοψηφία

Με 10 μονάδες προηγείται η Νέα  Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. Υψηλό ποσοστό της τάξεως του 8,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι και όσοι απάντησαν «άλλο» με ποσοστό 6,5%.  

Δημοσκόπηση PulseΔημοσκόπηση Pulse

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στο 9%, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 31% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 22%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, οι Έλληνες με 1,5%, η Δημιουργία με 1%, ενώ το 6% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 4% λευκό/άκυρο/αποχή και το 8% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι. 

Δημοσκόπηση ΑBACUS: Διαφορά 14,5% υπέρ ΝΔ- «αγγίζει» το ΚΙΝΑΛ τον ΣΥΡΙΖΑ  

Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός και ποιος για τον κεντρώο χώρο

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 15 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 38% έναντι 23% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 34% και εκείνων που είπαν «Δε γνωρίζω/Δεν απαντώ» στο 5%. 

Δημοσκόπηση Pulse

Στην ερώτηση ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, το 26% του δείγματος απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπεται με 23% ο «κανένας», με 22% ο Νίκος Ανδρουλάκης και 20% ο Αλέξης Τσίπρας.

Συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας

Παράλληλα, θετικά βλέπει η πλειοψηφία του δείγματος (65%) το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας υποθετικά στην ερώτηση αν το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- βρίσκεται στην τρίτη θέση και το πρώτο κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία, θα είναι καλό να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας με το πρώτο κόμμα, το 29% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά, το 36% είπε «μόνο με προϋποθέσεις», το 24% τάχθηκε κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου και το 11% αποκρίθηκε «δε γνωρίζω-δεν απαντώ». 

Κορωνοϊός: Να μη χαλαρώσουν ακόμη τα μέτρα ζητά η πλειοψηφία

Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, το 62% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της χαλάρωσης και μόλις οι μισοί (31%) αναφέρουν ότι πρέπει να γίνουν πιο ήπια. 

Δημοσκόπηση Pulse

Αναλυτικά, στην ερώτηση αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, το 39% απάντησε «μάλλον όχι», το 23% «σίγουρα όχι», το 18% είπε «μάλλον ναι», το 13% «σίγουρα ναι» και το 7% «ΔΓ/ΔΑ». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top