Δημοσκόπηση ΑBACUS: Διαφορά 14,5% υπέρ ΝΔ- «αγγίζει» το ΚΙΝΑΛ τον ΣΥΡΙΖΑ  

Αλλά το 67% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση για τους εγκλωβισμούς    

Με διαφορά 14,5% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA (η οποία μεταδόθηκε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων) και της ABACUS. 

Δημοσκόπηση: Στις 11,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Έκπληξη από ΚΙΝΑΛ
 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου και στις απαντήσεις  ερώτημα τι θα ψήφιζαν αν αύριο είχαμε εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 17%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 2%, το ΜέΡΑ 25 2%,ενώ 6,5%  δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Στις γνώμες των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 35% θετικές γνώμες, 29% ουδέτερες και 36% αρνητικές. Ο Αλέξης Τσίπρας 13% θετικές, 30% ουδέτερες και 57% αρνητικές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης 17% θετικές, 59% ουδέτερες, 20% αρνητικές. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας 8% θετικές, 31% ουδέτερες, 58% αρνητικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5% θετικές, 25% ουδέτερες, 68% αρνητικές. Ο Γιάνης Βαρουφάκης 4% θετικές, 24% ουδέτερες, 69% αρνητικές.

MRB: Ποιοι Υπουργοί «σαρώνουν» σε θετικές γνώμες 

Επισημαίνεται πάντως ότι το  πολιτικό μέρος της δημοσκόπησης πραγματοποιήθηκε πριν την κακοκαιρία «Ελπίδα», ενώ τα στοιχεία της έρευνα για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό ελήφθησαν την Τετάρτη 25/1.

Οι απαντήσεις πάντως σχετικά με τις ευθύνες για τους εγκλωβισμούς των οδηγών στην Αττική Οδό δεν είναι τόσο θετικές για την κυβέρνηση όσο η πρόθεση ψήφου, καθώς το 52% απάντησε «η εταιρεία διαχείρισης του δρόμου», το 41% «η κυβέρνηση» ενώ το 7%  θεωρεί ότι  ευθύνονται οι πολίτες.

Για το πως κρίνουν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το 67% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση, το 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και το 8% θετικά.

Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 21% παλαιοκομματική, το 29% δίκαιη, το 7% τίποτα από τα παραπάνω, ενώ 1% απάντησε πως δεν ξέρει/δεν απαντά.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top