Κατρίνης: Το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει τις συμβάσεις για τους εξοπλισμούς

«Η Ελλάδα είναι πιστός αλλά όχι δεδομένος σύμμαχος»

Θα υπερψηφίσει και τις 8 συμφωνίες για τους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων το Κίνημα Αλλαγής, όπως τόνισε από το βήμα της Βουλήςο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, φορώντας τη χρυσή κορδέλα στο σακάκι του.

Παιδικός καρκίνος: Τα συγχαρητήρια Δένδια στο Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

«Είναι νόμιμο το δικαίωμα της χώρας στην άμυνα και την ασφάλεια», είπε ο κ. Κατρίνης, τονίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα παραμείνει στην εθνική γραμμή, που χάραξε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

Όπως είπε, η Δημοκρατική Παράταξη δεν έκανε ποτέ τα αμυντικά θέματα αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και θύμισε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ψήφιζε πάντα τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό. 

Μητσοτάκης: Για εμάς υπέρτατος αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας

Ωστόσο, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική και τους χειρισμούς της, τόσο στο θέμα των εξοπλισμών, όσο και στην εξωτερική πολιτική.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι υπερήφανο για την εξωτερική πολιτική. Δεν μπορεί να θριαμβολογεί η κυβέρνηση καθώς δεν έχει ακολουθήσει τις διαδικασίες εκπόνησης ενός εθνικού εξοπλιστικού προγράμματος», σημείωσε ο κ. Κατρίνης.

Τσίπρας: Η άμυνα πρέπει να εξυπηρετεί συγκροτημένη εξωτερική πολιτική

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι χώρα - πελάτης, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να εμπιστευθεί τα ικανά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΑΒ και των ναυπηγείων και να διαμορφώσει ένα πλήρες σχέδιο για την αμυντική βιομηχανία της χώρας, που καθυστερεί σχεδόν τρία χρόνια.

Ο ίδιος κατήγγειλε την Kυβέρνηση για κομματική εκμετάλλευση στην τελετή παραλαβής των Rafale και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στους αμυντικούς εξοπλισμούς χωρίς οφέλη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. «Η Ελλάδα είναι πιστός αλλά όχι δεδομένος σύμμαχος», είπε.

Ο κ. Κατρίνης υποστήριξε ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, όπως καθορίστηκε από τον Κ. Καραμανλή και τον Α. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι «καμία κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να δεχθεί προς συζήτηση τις αιτιάσεις της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, γιατί θα είναι το πρώτο βήμα για την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο».

Ακρίβεια: Επιδότηση σε ρεύμα και φυσικό αέριο και μετά τον Φεβρουάριο

Τέλος, για το θέμα της συνέχισης των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ο κ. Κατρίνης είπε καυστικά: «Πιθανόν να μην σας έχουν πει οι συνεργάτες ότι δεν έχει φτάσει ακόμη καν η επιδότηση για τον Ιανουάριο, επειδή δεν έχουν υπογράψει οι υπουργοί σας την απόφαση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top