Παναγιωτόπουλος για Ουκρανία: Υπαρκτό σενάριο ο πόλεμος στην Ευρώπη

«Η χώρα μας πρέπει να θωρακιστεί» τόνισε στη Βουλή ο Υπουργός Άμυνας  

Υπαρκτό σενάριο χαρακτήρισε μια πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, κατά τη συζήτηση της κύρωσης της σύμβασης προμήθειας εξοπλισμών από τις Ένοπλες Δυνάμεις (μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ, φρεγάτες Μπελαρά και τορπίλες για τα υποβρύχια).    

 Στη Βουλή «Μπελαρά», «Rafale» και τορπίλες υποβρυχίων

«Eίναι υπαρκτό σενάριο να ξεσπάσει πόλεμος στα ευρωπαϊκά εδάφη και μάλιστα όχι μακριά από εμάς. Είχαμε και την Κύπρο το ‘ 74 και δεν το ξεχνάμε αλλά πάμε για πόλεμο ξανά στην Ευρώπη. Λίγοι φανταζόμασταν ότι μπορεί να γίνει» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.  

 Στη Βουλή «Μπελαρά», «Rafale» και τορπίλες υποβρυχίων

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε επίσης ότι οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αμυντικής θωράκισης της χώρας:  «Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να θωρακιστεί και αυτό είναι το καθήκον μας. Και πρέπει να το κάνει τρέχοντας και λίγο για να καλύψει κενά από το παρελθόν. Και σε αυτό επιμένω ότι πρέπει να επιδείξουμε ομοψυχία. Αισθάνομαι ότι το ΚΚΕ εννοεί ομοψυχία χωρίς νατοϊκά όπλα. Έτσι, δε θα έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε απειλές γύρω μας. Αυτό   δεν μπορούμε να το υποστούμε».  

Συναγερμός για την Ουκρανία: Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη για το φυσικό αέριο 
 

«Αυτές οι συμβάσεις γίνονται με αίσθηση κατεπείγοντος και με πολύ δουλειά από  τα Επιτελεία» πρόσθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.    

Σχετικά με την κύρωση της σύμβασης, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών»  επί της αρχής, «όχι» στην  αγορά των Ραφάλ, αλλά  «ναι» στα υπόλοιπα. Το ΚΙΝΑΛ ψήφισε «ναι» σε όλα τα άρθρα, όπως και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε  τα πάντα εκτός από τις τορπίλες. Το ΜέΡΑ5 επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια.  

 
  
 
 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top