Στη Βουλή «Μπελαρά», «Rafale» και τορπίλες υποβρυχίων

Ελληνική απάντηση για τα τουρκικά UAV

Συζητήθηκαν σήμερα στη Βουλή οι συμβάσεις για τα νέα αποκτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων σε αέρα και θάλασσα. Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε και για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν προκλητικά το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο...

Στο πολεμικό ναυτικό το πλοίο «Αίας»

Οι 3 φρεγάτες «Μπελαρά», τα 6 νέα αεροσκάφη «Ραφάλ»  και οι 44 τορπίλες υποβρυχίων, πέρασαν σήμερα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Τρίτη εισάγονται στην Ολομέλεια για ψήφιση.  

Ο υπουργός Άμυνας απάντησε σε όσους κατηγορούν το Πεντάγωνο σε σχέση με την αντιμετώπιση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούν σχεδόν καθημερινά στο Αιγαίο.  

«Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι η ηγεσία παρακολουθεί αμέριμνη τις αναβαθμίσεις της Τουρκίας με UAV και δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό, κάτι που είναι λάθος» σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Παναγιωτόπουλος: Να είναι σαφείς οι στόχοι της «Στρατηγικής Πυξίδας» της ΕΕ


Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί. Τσαβούσογλου και υπουργείο Άμυνας θέτουν πάλι θέμα κυριαρχίας για τα ελληνικά νησιά που έχουν στρατό.  

 

«Το 2022, η Ελλάδα με στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη έκανε 229 παραβιάσεις σε αποστρατικοποιημένα  νησιά» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου. 

Από κοντά σιγοντάρει και ο τουρκικός Τύπος, με πρωτοσέλιδους τίτλους όπως άλλωστε και τα κανάλια.  

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η δεύτερη, αναθεωρημένη, έκδοση του βιβλίου του Προκόπη Παυλόπουλου «Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα». Σε αυτό, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, με επιχειρήματα ότι όλα, ανεξαιρέτως, τα ελληνικά νησιά, εκτός από Αιγιαλίτιδα Ζώνη, έχουν και Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top