Ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» το εμπάργκο και πήγε στον ΣΚΑΪ

Tι είπε για ΔΕΗ και κατώτατο μισθό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σήμερα στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στο κανάλι μετά από 2,5 χρόνια. «Είπαμε ποιος είναι ο καλύτερος για την ημέρα των ερωτευμένων; Ο Αλέξης Τσίπρας» είπαν αρχικά οι παρουσιαστές, με τον κ. Τσίπρα να αποκρίνεται: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Τόσο ερωτευμένος που είναι ο σταθμός μαζί μου, είπα κι εγώ να ανταποκριθώ σήμερα»

«Κι εσείς ερωτευμένος με τον σταθμό», παρατήρησαν οι παρουσιαστές, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «Βεβαίως! Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται».

«Όταν με προσκαλείτε έρχομαι. Με προσκαλέσατε, άργησα λίγο η αλήθεια είναι… η πρόσκληση ήταν εδώ και αρκετούς μήνες αλλά ανταποκρίθηκα. Δεν υπήρξε κάποια επιλογή να μην έρθω. Μια πρόσκληση ακόμα είχα αλλά ήταν σε μια περίοδο που είχα προγραμματίσει μια άλλη τηλεοπτική εμφάνιση, αλλά δεν υπήρξε κάποια επιλογή να μην έρθω», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως θεωρεί ότι «ο ΣΚΑΪ έχει έντονη άποψη, αλλά είναι δικαιωμα του».

«Εγώ θεωρώ ότι ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός έχει δικαίωμα στην άποψη. Ο δικός σας τηλεοπτικός σταθμός – γιατί δεν θέλω να κρύβω τα λόγια μου – θεωρώ ότι έχει έντονη άποψη. Είναι δικαίωμά του. Κατά την άποψή μου θα κέρδιζε περισσότερα και ο σταθμός αν ήταν λιγότερο μεροληπτικός», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: Η εποποιία Μητσοτάκη είναι οι απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ

«Το πρόβλημα στη χώρα και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν είναι ο ΣΚΑΪ που λέει ότι έχει άποψη είναι το γεγονός ότι σιγά σιγά σχεδόν όλοι οι σταθμοί διαμορφώνουν μια μεροληπτική στάση. Ότι δεν υπάρχει άλλη άποψη, άλλη φωνή», ανέφερε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θα προχωρούσαμε σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, σημείωσε ότι δεν έγιναν θεσμικές παρεμβάσεις: «Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης» είπε. Εϊναι λάθος ο τρόπος διαχείρισης, ειπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ σε περίπτωση που ξαναβγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι σε τέτοια περίπτωση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το Δ (δημόσια) στην λειτουργία της, θα υπήρχε εντολή να «παγώσουν» τα τιμολόγια.

Αναφορικά με την στάση της κυβέρνησης είπε: «Η κυβέρνηση έχει μια αντίληση για το πώς λειτουργεί η οικονομία «αφήνουμε την αγορά να αυτορυθμιστεί και το κράτος δεν παρεμβαίνει. Αυτή είναι η αντίληψη Μητσοτάκη, αλλά δεν ξέρω αν είναι η αντίληψη της Δεξιάς, γιατί ένα κομμάτι της ΝΔ δεν ασπάζεται αυτή την αντίληψη.

Μέσα στην πανδημία έγιναν κοσμογονικές αλλαγές, έγινε σαφές ότι δεν μπορεί η αγορά να λειτουργήσει χωρίς παρέμβαση από το κράτος, κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει διάρρηξη κοινωνικού ιστού.

Κατώτατος μισθός

Μητσοτάκης: Έρχεται πολύ μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού 

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης που δεν την θελει, αλλά ενα λόμπι ισχυρό επιχειρηματιών που είναι προσανατολισμένοι στην αύξηση του κέρδους και στην μείωση του μισθολογικού κόστους.

Προφανώς και θα στηρίξω αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, αν το αποφασίσει η κυβέρνηση.

Αυτό που λέω είναι πως είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε φοροελάφρυνση, αλλά αυτά που δίνει η κυβέρνηση είναι πολύ λίγα και για λίγους.

Εμείς ως κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις. Δεν πρόλαβε να δει ο μέσος πολίτης αλλαγή στην τσέπη του, είπε και συμπλήρωσε: «Επιβαρύναμε άδικα και δυσανάλογα τη μεσαία τάξη και το πληρώσαμε, αλλά από την άλλη εμείς βγάζαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίζαμε το χρέος, στηρίζαμε τους αδύναμους».

Το αίτημα για εκλογές

«Ζήτησα εκλογές στην συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ακριβώς μετά την αποκάλυψη για την έρευνα Τσιόδρα - Λύτρα, που διέψευδε τις αναφορές του πρωθυπουργού οτι είναι το ίδιο να νοσηλεύεσαι μέσα και έξω από τις ΜΕΘ», είπε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς τι άλλαξε και ζητά εκλογές.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας εμφανίστηκε ανοιχτός για συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σειρά από ευρωπαϊκές χώρες κυβερνιώνται με συστήματα απλής αναλογικής και κυβερνήσεις συνεργασίας, είπε.

Οικονόμου για Τσίπρα στον ΣΚΑΪ: Επικίνδυνα απλοϊκός σε όσα είπε

Επικίνδυνα απλοϊκό χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή όσα είπε στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σε ανακοίνωση που εεξέδωσε ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντα όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει μια εύκολη συνταγή για όλα. Λεφτά και προσλήψεις. Έτσι λοιπόν και σήμερα ήταν επικίνδυνα απλοϊκός σε όσα είπε για ένα τεράστιο σε μέγεθος κοκτέιλ διεθνών κρίσεων.

Φάνηκε ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα και δεν κατανοεί το μέγεθος και τις διαστάσεις των κρίσεων για αυτό και η πολιτική του πρόταση εξαντλείται ξανά στο ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο η πραγματικότητα αυτή θα αλλάξει.

Από κούφια συνθήματα όμως οι Έλληνες έπαθαν κι έμαθαν.

ΥΓ. Να του υπενθυμίσουμε ότι ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, δεν ακούστηκε πρώτη φορά από τον κ. Πολάκη. Το είπε ο ίδιος μιλώντας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, απλώς ο κ. Πολάκης την εξειδικεύει».

 

Πηγή

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top