Τσίπρας: Η εποποιία Μητσοτάκη είναι οι απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ

«Δεν υπάρχει λίστα Πέτσα, αλλά λίστα Μητσοτάκη» - Επίθεση για την ακρίβεια

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, που πλήττει τα νοικοκυριά, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θράσος από την κυβέρνηση να λέει στους πολίτες ότι δεν στους στηρίζει για να μην εκτραπεί δημοσιονομικά η χώρα.

«Μοιράσατε 5 δισ. με αδιαφάνεια και λέτε στους πολίτες που κρυώνουν πως θα εκτραπούμε δημοσιονομικά αν μειώσετε τον ΕΦΚ και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα», είπε και πρόσθεσε: «Δεν ντρέπεστε να το λέτε αυτό; Αντί να μειώστε το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, αντί να μειώσετε ΦΠΑ στα τρόφιμα, να αυξήσετε τον κατώτατο μισθό να ανασάνει ο κόσμος, λέτε ‘’θα ξεφύγουμε δημοσιονομικά’’; Τι κάνατε 2,5 χρόνια που τρώγατε από τα έτοιμα της στρωμένης οικονομίας που σας αφήσαμε;».

Αλέξης Τσίπρας: «Ζητάμε εκλογές γιατί δεν πάει άλλο»

Στις διαμαρτυρτίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για τους χειρισμούς του ως πρωθυπουργός στο θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας είπε πως κατά τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ το τιμολόγιο της ΔΕΗ.

«Να τα πείτε αυτά στους ψηφοφόρους σας, που κρατάνε τους λογαριασμούς του ρεύματος και παθαίνουν εγκεφαλικό», υπογράμμισε.

Τι είπε για την αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ορθή την αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σημειώνοντας ειρωνικά πως «αποπέμφθηκε για τις σακούλες με τα κατοστάευρα στην Ηλεία, όχι γιατί 14 μήνες δεν έκανε τίποτα για τους αγρότες».

Λιβανός: Ειρωνικά είπα το «εποποιία» - Ήταν λάθος λέξη, απολογούμαι

«Αν είναι εποποιία τα διχίλιαρα, τότε τι είναι τα 5 δισ. απευθείας αναθέσεις; Οι χαριστικές ρυθμίσεις σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ; Οι απευθείας αναθέσεις με το τσουβάλι σε δημοσκοπικές εταιρείες που αρνούνται να δώσουν τα πρωτογενή στοιχεία των ερευνών τους και προστατεύονται; Το έπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη κυβέρνηση της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση. Η φαυλότητα, η προπαγάνδα, η διαφθορά, η διασπάθιση δημόσιου χρήματος πάντα ήταν στο DNA της παράταξής σας, αλλά σήμερα δεν έχουν προηγούμενο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυξάνει τους μισθούς των golden boys κατά χιλιάδες ευρώ, αλλά στη συνέχεια δε δέχεται την πρότασή του για αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

«Είστε βουτηγμένοι στη λογική του νεποτισμού, του πελατειασμού και της αναξιοκρατίας. Αυτά τα χρήματα που μοιράζετε είναι τα χρήματα που στερήθηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δούλευαν με απλήρωτες υπερωρίες, είναι τα χρήματα που στερήθηκαν οι οικογένειες των ανθρώπων που έψαχναν ένα κρεβάτι ΜΕΘ, είναι τα χρήματα που στερήθηκε το ΕΣΥ σε υποδομές, αναλώσιμα και προσωπικό. Και ακριβώς επειδή τα στερήθηκε το ΕΣΥ είμαστε χειρότεροι στην Ευρώπη σε θανάτους», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει λίστα Πέτσα, αλλά λίστα Μητσοτάκη»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να μετατρέψει την εξεταστική επιτροπή για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ σε «νεκροταφείο της αλήθειας».

«Πήγατε να μετατρέψετε την εξεταστική επιτροπή σε νεκροταφείο της αλήθειας, αποκρύπτοντας έγγραφα, αρνούμενοι να καλέσετε τους εμπλεκόμενους Υπουργούς. Φτάσαμε στο σημείο στην εξεταστική για τη λίστα Πέτσα, να κρύψετε τον ίδιο τον κύριο Πέτσα», είπε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει λίστα Πέτσα, Σκέρτσου, Δημητριάδη, Κικίλια. Υπάρχει μόνο λίστα Μητσοτάκη γεμάτη με χορηγούς, γαλάζια παιδιά και κουμπάρους».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το θέμα της «λίστας Πέτσα» θα εξεταστεί στο μέλλον για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ζήτησε εκ νέου εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας για μία ακόμη φορά ζήτησε εκλογές, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι μια ανοιχτή πληγή για τον λαό.

«Στα αδιέξοδα που έχετε δημιουργήσει μία είναι η δημοκρατική διέξοδος: Εκλογές και ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top