Οικονόμου: Θα στηρίζουμε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις όσο διαρκεί η κρίση

«Η προκλητική πολιτική της Άγκυρας κλιμακώνεται λόγω νευρικότητας»

Για δέσμευση της κυβέρνησης «να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί αυτή η πρωτόγνωρη κρίση» έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου.

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα, αναγνωρίζουμε τις διαστάσεις του, το μέγεθός του, τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες. Είμαστε  εδώ για να  στηρίξουμε τους πολίτες  και θα συνεχίσουμε την τακτική αυτή όσο η κατάσταση το απαιτεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Ρεύμα: Γιατί δεν μπήκαν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς Ιανουαρίου

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα νέα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο και είπε πως το συνολικό ύψος των ενισχύσεων υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα κάνει μια υπέρβαση στηριζόμενη στην υπεραπόδοση της οικονομικής μας πολιτικής και τη σώφρονα διαχείρισή μας», είπε, τονίζοντας πως καμία καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τόσο δραστικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών «αναλογικά με τον πληθυσμό και τα μεγέθη της οικονομίας της».

Απάντηση σε Άγκυρα: Κλιμακώνει τις προκλήσεις λόγω νευρικότητας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ζήτησε εκ νέου αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αμφισβητώντας και την κυριαρχία τους.

«Συνεχίζεται η προκλητική πολιτική της Άγκυρας με θέσεις που είναι εκτός κάθε πλαισίου Διεθνούς Δικαίου…Είναι προφανές ότι κλιμακώνεται η προκλητικότητα αυτή, λόγω της νευρικότητας που επικρατεί στην Τουρκία και εξαιτίας εσωτερικών δυσκολιών, αλλά και εξαιτίας των αλλαγών, της ενίσχυσης του γεωστρατηγικού αποτυπώματος της χώρας μας…Όλα αυτά τα αβάσιμα, τα αντιμετωπίζει η Ελλάδα με ψυχραιμία και δίνει τις απαντήσεις της στο διπλωματικό πεδίο», σημείωσε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top