Η Τζάκρη συνέκρινε τους νεκρούς του Εμφυλίου με τους νεκρούς της πανδημίας

Οργισμένη αντίδραση από Πλεύρη και ΝΔ για τη σύγκριση

Έντονη επίθεση στη Θεοδώρα Τζάκρη και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μετά την σύγκριση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ των νεκρών του Εμφυλίου με τους νεκρούς της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησής της στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας στον Θάνο Πλεύρη.

«Σε λίγο κύριε υπουργέ, οι θάνατοι από Covid θα υπερβούν τους νεκρούς του Εμφυλίου», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας «η συγκάλυψη τόσων πολλών, θα έλεγα αποτρέψιμων θανάτων είναι αδύνατη ακόμη και από πιο οργανωμένα καθεστώτα παρασιώπισης».

Παράλληλα, ρώτησε γιατί η Ελλάδα φτάνει σε νεκρούς τη Μεγάλη Βρετανία.

Κορωνοϊός: Η ημερομηνία-ορόσημο για την άρση των μέτρων

Ο κ. Πλεύρης αναρωτήθηκε πού μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει κριτική στους θανάτους από Covid-19, συγκρίνοντας τους νεκρούς του Εμφυλίου με νεκρούς της πανδημίας.

«Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική», υπογράμμισε ο υπουργός.

Παράλληλα, της υπενθύμισε ότι το σύστημα καταγραφής θυμάτων Covid της Μεγάλης Βρετανίας οδηγεί σε μείωση 20% των καταγεγραμμένων θανάτων σε σχέση με το δικό μας, κάτι που και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε.

Θέση για την τοποθέτηση της κας Τζάκρη πήρε και η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας – σε ανακοίνωσή της – πως «ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου».

«Η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα – του τότε και του τώρα» ενώ τονίζεται πως «η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα – του τότε και του τώρα».

Στην συνέχεια η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως την ώρα που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα απέναντι στην πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε μία ολέθρια στάση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που «είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό».

«Θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του», καταλήγει η ΝΔ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top