Κορωνοϊός: Η ημερομηνία-ορόσημο για την άρση των μέτρων

Οι εισηγήσεις για γήπεδα, διασκέδαση και αποκριάτικες εκδηλώσεις

18.855 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 7/2

Νέα χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό φέρνει η σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση προς το τέλος Φεβρουαρίου και ήδη έχει αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων, ειδικά για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, με ορίζοντα το Πάσχα, που θεωρείται η ημερομηνία – ορόσημο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης θα έχει δύο ταχύτητες: 

Ανησυχία για τις μεγάλες συγκεντρώσεις - Τι θα γίνει με το καρναβάλι

-    Οι εμβολιασμένοι δε θα υποβάλλονται σε κανένα περιορισμό, ωστόσο θα οφείλουν να φορούν μάσκα.

-    Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν σε ισχύ, με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που και κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοιό.

Κορωνοϊός: 4.698 νέα κρούσματα στην Αττική - 2.394 στη Θεσσαλονίκη

Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί δε θα έχουν να κάνουν με την ηλικία, αφού το βασικό κριτήριο θα συνεχίσει να είναι το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Οι εισηγήσεις για γήπεδα και διασκέδαση

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει την Πέμπτη και στο τραπέζι βρίσκονται αλλαγές για τους φιλάθλους στα γήπεδα και τη διασκέδαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εισηγείται την αύξηση της χωρητικότητας στο 40% ή 50% για τα γήπεδα. Σήμερα είναι στο 10%, με ανώτατο αριθμό τους 1.000

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως έρχεται η ώρα να επιτραπούν και οι όρθιοι στη διασκέδαση, αν και ως προς αυτό δε θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις άμεσα.

Η Επιτροπή, πάντως, αναμένεται να εξετάσει και το θέμα των αποκριάτικών εκδηλώσεων, που ξεκινούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε – μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM τη Δευτέρα – πως η βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ωστόσο επεσήμανε πως οι μεγάλες συγκεντρώσεις προκαλούν ανησυχία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top