Προκλητικές υπερπτήσεις τουρκικού drone – Με διάβημα απαντά η Αθήνα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του Star

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Ταγίπ Ερντογάν, που διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, έστειλε ο πρωθυπουργός. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω twitter. Ενώ, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι νοσεί και ο Τούρκος υπουργός άμυνας, Ακάρ. 

Το καλό κλίμα, όμως, χάλασε γρήγορα. Αφού, τουρκικό drone προχώρησε σήμερα σε απανωτές, προκλητικές, υπερπτήσεις και παραβιάσεις!  

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 9 το πρωί, τουρκικό drone πέταξε πάνω από τη νήσο Αστακίδα, βόρεια της Κάσου. 

Στις 15.18 το μεσημέρι, το ίδιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου και λίγα λεπτά αργότερα, πέταξε ξανά πάνω από το νησάκι των Δωδεκανήσων, στα 19.000 πόδια. 

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν ως αργά το απόγευμα. Στις 18.27 το drone πραγματοποίησε πάλι υπέρπτηση πάνω από το ακατοίκητο νησί. 

Συνολικά, οι Τούρκοι προχώρησαν σήμερα σε 60 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR και της Κατερίνας Τσαμούρη, η Αθήνα θα προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας, κατά την πάγια τακτική της.  

Στο Λονδίνο τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας – Η Ανατολική Μεσόγειος στην «ατζέντα» του

Τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας θα μιλήσει για: Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό, στο Λονδίνο με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Μεγάλης Βρετανίας. Στο επίκεντρο και η διμερής μας συνεργασία, σε συνέχεια του σχετικού Μνημονίου που υπογράψαμε τον Οκτώβριο. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top