Βουλή πρόταση μομφής: Με επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ ξεκίνησε η συζήτηση

Με μπαράζ από Υπουργούς απάντησε η κυβέρνηση

Με τις τοποθετήσεις δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό για το κόμμα που καταθέτει την πρόταση), άρχισε στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Με την ομιλία του  Δ. Τζανακόπουλου ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή   

Με την ομιλία του  Δ. Τζανακόπουλου ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή 

Πρόταση μομφής: Όλη η διαδικασία βήμα – βήμα 

«Μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, διαχείριση κακοκαιρίας) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στην πρόταση.    

Γιατί έκανε πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Τζανακόπουλος: Φύγετε τώρα  

«Δεν πάει άλλο με τους χιλιάδες νεκρούς από τη πανδημία με την ακρίβεια που λεηλατεί το εισόδημα με την θεσμική παρακμή. Έχει αποτύχει στρατηγικά σε όλα. Επιτακτική ανάγκη να φύγετε τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση.    

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε επίσης ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άφαντος» και ότι οι  υπουργοί του ανίκανοι να διαχειριστούν επιχείρησαν να φορτώσουν τις ευθύνες τους παντού, στην Αττική Οδό, ακόμη και στην ΕΜΥ που σας ξεφτίλισε λέγοντας ότι η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί μέχρι και στην ώρα άφιξης. Αυτή είναι η αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους». 

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι -πλην των υπουργών- έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές: 108 από τη ΝΔ, 70 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17 από το Κίνημα Αλλαγής, 12 από το ΚΚΕ, 5 από την Ελληνική Λύση, 6 από το ΜέΡΑ25 και οι 3 ανεξάρτητοι.

Πρόταση μομφής κυβερνητικά έδρανα στη Βουλή

Οι Υπουργοί στα κυβερνητικά έδρανα στη Βουλή κατά την έναρξη της συζήτησης της πρότασης μομφής  

Ξενογιαννακοπούλου: Tα μεγάλα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη θάφτηκαν στα χιόνια της «Eλπίδας»

«Tα μεγάλα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη θάφτηκαν στα χιόνια της “Ελπίδας”» υποστήριξε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία μίλησε αμέσως μετά τον κ. Τζανακόπουλο.  «Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης, ήταν η τελευταία σταγόνα| συμπλήρωσε. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει τη θεωρία της αγέλης» για την πανδημία και ανέφερε σχετικά με τα σχολεία: «Ανοίξατε τα σχολεία χωρίς νέα πρωτόκολλα. Στα κρούσματα 1 στα 3 είναι παιδιά». 

Ένταση μεταξύ Τασούλα και ΚΙΝΑΛ 

Ένταση επικράτησε μεταξύ του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του ΚΙΝΑΛ, όταν απέρριψε το αίτημα του κόμματος να δοθεί η αίθουσα της Γερουσίας για να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα. 

«Δεν μπορεί για ένα θέμα που το παραπέμπετε στη Διάσκεψη των Προέδρων να αποφασίζετε μόνος σας» αντέδρασε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχάλης Κατρίνης,  ο οποίος κάλεσε όλα τα κόμματα «να τοποθετηθούν για ένα θέμα δημοκρατίας»


 

Με μπαράζ Υπουργών απάντησε η ΝΔ   

Την πρώτη ημέρα της συζήτησης της πρότασης μομφής μίλησαν ή αναμενόταν να μιλήσουν σε αυτήν έξι μέλη της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, Εσωτερικών Μ. Βορίδης, και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Μίνα Γκάγκα, Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης και Εσωτερικών Στ. Πέτσας.

Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει η αξιωματική αντιπολίτευση, να συγκαλύψει τα εσωκομματικά της προβλήματα, συνεχίζοντας την τακτική της ακατάσχετης καταστροφολογίας, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης  Θεοδωρικάκος, ο πρώτος υπουργός που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.  

«Ο βασικός λόγος που κάνετε την πρόταση μομφής, είναι γιατί παρά την καταστροφολογία σας, αντί να κερδίζετε σε απήχηση, πηγαίνετε από το κακό στο χειρότερο. Αλλά αυτή ακριβώς η πρόταση μομφής, θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν το δικό μας έργο, με τα όποια λάθη, και τους δικούς σας ερασιτεχνισμούς και επικίνδυνες επιλογές», δήλωσε ο Υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Οικονόμου: Eμπιστoσύνη Μητσοτάκη στον Στυλιανίδη αλλά ο πήχης είναι ψηλά

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω τις 8:00 το βράδυ της Κυριακής, με ονομαστική ψηφοφορία. 

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ενώ δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση πριν περάσει εξάμηνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top