Βιασμός Θεσσαλονίκη: Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη Γεωργία

ΝΔ: Προκλητική προσπάθεια να καπηλευθεί κομματικά τη φρίκη

Κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που έχει καταγγείλει ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «προκλητική και χυδαία» την προσπάθεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί για κομματικούς λόγους τα περιστατικά σεξουαλικών κακοποιήσεων που συγκλονίζουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα δίνει στη δημοσιότητα τα τρικάκια τα οποία γράφουν «πλούσιοι, νέοι, ωραίοι, σεξιστές, δεν μας κάνει εντύπωση που είστε βιαστές» και «τέλος στην ασυδοσία των ελίτ. Είμαστε μαζί με κάθε Γεωργία».

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Δύο νέες μαρτυρίες από κοπέλες για το πάρτι στη σουίτα

Όπως αναφέρει η Πειραιώς, η Πολιτεία βίσκεται δίπλα στα θύματα και ότι η Δικαιοσύνη εργάζεται για την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Παράλληλα, αναφέρεται στην αυστηροποίηση των ποινών για τους βιασμούς και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας που προβλέπει στο εξής ο νέος Ποινικός Κώδικας, σε αντίθεση με εκείνον που ψηφίστηκε επί κυβέρνησεως ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε ποινές πιο επιεικείς για τους δράστες.

Εξάλλου, επισημαίνει ότι αυτή την περίοδο έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς να βγαίνουν και να καταγγέλλουν, όταν παλαιότερα τα στόματα έμεναν κλειστά και όλα αυτά παρέμεναν στο σκοτάδι. «Δεν ξεχνάμε ότι στην υπόθεση βιασμού στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζητούσε να κουκουλωθεί η υπόθεση και να μην πάρει δημοσιότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ, οι βιαστές είναι εγκληματίες και δεν έχουν σημασία τα χαρακτηριστικά τους, αλλά το να οδηγούνται άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης και, με την απόδειξη της ενοχής τους, να τιμωρούνται με τις μέγιστες ποινές. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στον βιασμό σε μια σύγχρονη κοινωνία. Αυτή είναι και η προσέγγιση που καθημερινά υλοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τις νέες αλλαγές που έφερε στον Ποινικό Κώδικα, προστατεύοντας αποτελεσματικά τα θύματα των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Και είμαστε περήφανοι που πολλές από αυτές τις αλλαγές αποτέλεσαν προτάσεις της ΟΝΝΕΔ».

Από την πλευρά της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει «γιατί η 24χρονη δεν κατέθεσε με ψυχολόγο, όπως, κανονικά, θα έπρεπε να γίνει. Ας απαντήσουν για την απάνθρωπη καθυστέρηση εξέτασης από Ιατροδικαστή. Η σιωπή έχει σπάσει! Εμείς θα είμαστε σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή έμφυλης βίας και θα στηρίζουμε τη φωνή των θυμάτων!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top