Στα Βαλκάνια μεταφέρεται η διπλωματική αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας 

Ερντογάν: Είπε τον… καημό του για τη χώρα μας στην Αλβανία   

Μια μέρα πριν φτάσουν στην Τανάγρα τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale, ο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει «τουρ» στα Βαλκάνια, χωρίς να μπορεί να κρύψει την ενόχλησή του για την απουσία της Τουρκίας από τις εξελίξεις. 

Όπως ανέλυσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, είναι σαφές Μάρα ότι η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας και η διεύρυνση των διπλωματικών μας συμμαχιών προξενεί συνεχιζόμενο εκνευρισμό στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον μεταφέρει και στο βαλκανικό του «τουρ» που ξεκίνησε χθες από την Αλβανία και συνεχίστηκε στη Σερβία. 

Ερντογάν: Επισκέφτηκε την Αλβανία και υπέγραψε επτά συμφωνίες

Επιστρέφοντας σε μια περιοχή που θεωρεί ότι έχει ισχυρή επιρροή, μάλιστα, θέλησε να στείλει μήνυμα, λέγοντας ότι «δε γίνονται Βαλκάνια χωρίς Τουρκία». 

Έρχονται σε λίγες μέρες τα πρώτα ετοιμοπόλεμα Ραφάλ

Ταξίδια Μητσοτάκη σε Σερβία και Κροατία

Η ελληνική απάντηση είναι και διπλωματική και αμυντική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στις 28/1 στη  Σερβία, όπου θα δει τον Πρόεδρο Βούτσιτς, 10 μέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Κροατία.Την Κροατία θα επισκεφθεί προηγουμένως, την Παρασκευή 21/1, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος  Δένδιας

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Επιθετική η ρητορική της Τουρκίας 

Και, βεβαίως, αύριο το μεσημέρι, στην Τανάγρα ο πρωθυπουργός θα είναι παρών στην υποδοχή των 6 πρώτων Ραφάλ που θα πετάξουν στην Αθήνα από τη Γαλλία και αλλάζουν «πίστα» την Πολεμική μας Αεροπορία. 

Δένδιας: Η Γαλλία εκφράζει την επιτομή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top