Οικονόμου για επίθεση σε ΑΣΟΕΕ: Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

«Η βία στα Πανεπιστήμια δε μπορεί να γίνει αποδεκτή»  

Γιάννης Οικονόμου

Καταδικάζει την επίθεση κατά καθηγητή και φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ από αγνώστους ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη.    

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν καθηγητή

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει στη δήλωσή του:    

ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Ντροπιαστική επίθεση τραμπούκων

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών. Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο. Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας. 
Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή».
 

Καταδίκη και από την Υπουργό Παιδείας 

Την επίθεση καταδίκασε με ανάρτησή της στα social media και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η κα Κεραμέως αναφέρει στην ανάρτησή της: «Η επίθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ώρα μαθήματος των φοιτητών συνιστά πράξη βίας, η οποία είναι καταδικαστέα και θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αντιστοίχως και οι αδιανόητες απειλές κατά του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και εν γένει κάθε έκνομη ενέργεια που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ μας. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες για την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και την υπεράσπιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top