Μείωση ΦΠΑ σε σειρά βασικών προϊόντων εξετάζει η κυβέρνηση

Γεωργιάδης: Θα είναι δύσκολοι επόμενοι 2 με 3 μήνες

Δύσκολοι εκτίμησε πως θα είναι οι επόμενοι 2 με 3 μήνες για το πορτοφόλι των νοικοκυριών, λόγω της ακρίβειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε πως η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του ΦΠΑ (Φόρου Προστιθέμενης Αξίας) σε σειρά από βασικά προϊόντα.

«Δουλεύουμε για να δούμε που πρόκειται να έχουμε το επόμενο διάστημα λογικά τις μεγαλύτερες αυξήσεις για να δούμε, αν γίνεται - δια της φορολογίας - να παρέμβουμε σε ορισμένα είδη έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε αυτό το αναπόφευκτο πληθωριστικό κύμα. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για αυτό το μέτρο, αν δούμε ότι οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, να πάρουμε επιπλέον μέτρα για να ελέγξουμε το κύμα της ακρίβειας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Mega.

Εισηγήσεις για χαλάρωση μέτρων σε μουσική - γήπεδα και δεύτερες σκέψεις

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι επόμενοι 2 με 3 μήνες θα είναι δύσκολοι στον τομέα της ακρίβειας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις, ανάλογα με το διάστημα που επηρεάστηκαν από τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στις γιορτές.

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης μέσα στην εβδομάδα

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα γίνει τις επόμενες μέρες σύσκεψη για τα μέτρα και «θα ήταν ευχής έργον αν θα μπορούσαμε να άρουμε τα μέτρα κυρίως της απαγόρευσης της μουσικής και του ωραρίου με την λήξη της τωρινής περιόδου, δηλαδή την 16η Ιανουαρίου».

«Αναλόγως της απόφασης που θα λάβουμε για αυτό το μέτρο, θα εξαρτηθούν μετά και τα μέτρα στήριξης στις πληττόμενες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top