Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης μέσα στην εβδομάδα

Σταϊκούρας: Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της νέας μετάλλαξης Όμικρον

Κέρματα

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις στα τέλη εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών να σημειώνει πως δεν μπορεί να αποκλείσει οποιοδήποτε μέτρο και να διαβεβαιώνει ότι η οικονομία αντέχει στην υγειονομική κρίση.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, επεσήμανε ότι η λήψη νέων μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα εξαρτηθεί από την πορεία της νέας μετάλλαξης Όμικρον του Covid-19.

Σταϊκούρας: «Στόχος χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ το 2022» - Τι είπε για επιστρεπτέα

Ο ίδιος βέβαια σημείωσε ότι πάντα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά διότι την τελευταία διετία η χώρα έχει περάσει από πολλές κρίσεις. 

Μητσοτάκης: H δέσμη μέτρων το 2022 για μείωση φόρων - αύξηση εισοδήματος

«Δεν μπορώ να αποκλείσω οποιοδήποτε μέτρο εφόσον υπάρχει αβεβαιότητα στο υγειονομικό επίπεδο. Με γνώμονα τις εξελίξεις και βάση τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε», είπε.

«Έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

Ως προς την αύξηση του κατώτατου μισθού επανέλαβε ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις δηλαδή ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα ώστε να υπάρξει και μία δεύτερη αύξηση του μισθού εντός του έτους.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι αντικειμενικό και επαναξιολογούν την κατάσταση κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα και ανάλογα η πολιτεία παρεμβαίνει σημειώνοντας ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στο επίπεδο της ενέργειας μόνο για τον μήνα Ιανουάριο ανέρχονται σε 400 εκατ. ευρώ.

42 ευρώ τον μήνα η επιδότηση ρεύματος και 40 ευρώ για το φυσικό αέριο

Τέλος, σχολιάζοντας την πίεση, που ασκεί στα νοικοκυριά, η ακρίβεια, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι με μακροχρόνια (μείωση φόρων και εισφορών) και βραχυχρόνια μέτρα στηρίζουν το διαθέσιμο εισόδημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top