Εισηγήσεις για χαλάρωση μέτρων σε μουσική - γήπεδα και δεύτερες σκέψεις

Πώς μπορούν να γλιτώσουν το πρόστιμο οι 60ρηδες ανεμβολίαστοι

Την άλλη βδομάδα λήγει η ημερομηνία για το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε στις γιορτές και ένα από τα ενδεχόμενα που υπάρχουν, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, είναι η μουσική να επιστρέψει στην εστίαση.  

Επιστρέφει (;) η μουσική στην εστίαση - Η απάντηση Οικονόμου

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων την Τετάρτη η κυβέρνηση θα θέσει υπόψιν τους τη χαλάρωση ορισμένων μέτρων. Αρχικά, στην κυβέρνηση βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, χωρίς όμως να αλλάξει το ωράριο ως τα μεσάνυχτα, ενώ θα διατηρηθεί η απαγόρευση των ορθίων. 

Κορωνοϊός: 27.766 νέα κρούσματα - 85 νεκροί και 654 διασωληνωμένοι

Ακόμα, έχει συζητηθεί η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα από το σημερινό 10% με ανώτατο αριθμό θεατών τα  1.000 άτομα, στο 20% και ανώτατο αριθμό τα 2.000 άτομα. Όπως διευκρίνισε πάντως ο δημοσιογράφος του Star «δεν είναι αποφάσεις, είναι σκέψεις, γιατί υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις στο Μαξίμου, με δεδομένο ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι το ομαλό άνοιγμα των σχολείων αυτή τη στιγμή», συνεπώς θα χρειαστεί αναμονή ως την Τετάρτη για  τις τελικές αποφάσεις. 

Τι θα γίνει με πρόστιμα στους 60αρηδες ανεμβολίαστους

Όσον αφορά το τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους εξηντάρηδες, που θα βεβαιωθούν από τις 16 του μήνα, ο Γ. Ευγενίδης υπενθύμισε ότι όσους 60άρηδες δεν εμβολιαστούν τους περιμένει πρόστιμο που θα βεβαιωθεί μέσω ΑΑΔΕ,  ύψους 100 ευρώ και ειδικά για τον Ιανουάριο, 50 ευρώ.  

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους   

Όπως πρόσθεσε όμως, αναμένεται, εφόσον κάποιος εμβολιαστεί π.χ. στις 20 Ιανουαρίου και υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης, να μην ισχύσει το πρόστιμο μέχρι την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης. «Αυτό, όμως, μόνο για τον Ιανουάριο. Από Φεβρουάριο, τα πρόστιμα κανονικά: αν κάποιος εμβολιαστεί ως τις 15 του μήνα, θα κληθεί να πληρώνει 50 ευρώ, από τις 16 και μετά βεβαιώνεται όλο το κατοστάρικο| τόνισε ο δημοσιογράφος του Star.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top