Επιστρέφει (;) η μουσική στην εστίαση - Η απάντηση Οικονόμου

Τα σενάρια για μερική άρση περιορισμών

Η ερώτηση για τη μουσική στην εστίαση στον Γιάννη Οικονόμου στο 15'40'' του βίντεο

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Την Τετάρτη υπάρχει καινούρια συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών. Σταθμίζονται τα δεδομένα , αξιολογούνται. Θα γίνουν οι εισηγήσεις και η κυβέρνηση θα πάρει της αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσει και έγκαιρα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οικονόμου: Πάνω από 15.500 τα κρούσματα στο άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει να προβεί σε μερική άρση των περιορισμών.

Όπως ανέφερε ο Σκάι, τα πρώτα δύο στάδια χαλάρωσης που έχουν πέσει στο τραπέζι για τις επόμενες ημέρες είναι:

Μητσοτάκης: Τα ανοιχτά σχολεία ο προάγγελος της ανοιχτής κοινωνίας

-    Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότερα από χίλια άτομα (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες).

-    Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.00 το βράδυ.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το σχέδιο απόλυσης – Πώς θα αναπληρωθούν τα κενά

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, στελέχη της επιτροπής θα επιθυμούσαν τα μέτρα να παραταθούν για μια ακόμα εβδομάδα έως τις 23 Ιανουαρίου, ωστόσο υπάρχουν και εισηγήσεις για να μείνουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα 

•    Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης  λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

•    Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

•    Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

•    Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

•    Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top