Οικονόμου: Πάνω από 15.500 τα κρούσματα στο άνοιγμα των σχολείων

Σχολεία: 850 προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά

Πάνω από 15.500 ήταν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω των self test με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, 15.547 κρούσματα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας πως αυτά δεν θα είχαν βρεθεί χωρίς τα self test και θα μπορούσαν να προκαλέσουν, ενδεχομένως 10πλάσια κρούσματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε πως το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας βασίζεται στους αυξημένους ελέγχους.

Κορωνοϊός: «Σήμερα ή αύριο μπορεί τα ημερήσια κρούσματα να φτάσουν 60.000»

Όπως τόνισε, παρά την έκρηξη των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον τα σχολεία άνοιξαν τις προηγούμενες ημέρες σε Γερμανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Λεττονία και Ιρλανδία, ενώ μαζί με την Ελλάδα, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία σε Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Πολωνία, Μάλτα, Σουηδία, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία, Εσθονία, Τσεχία, και Ρουμανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται επίσης να παρατηρηθούν και αρρυθμίες στην διαδικασία.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το σχέδιο απόλυσης – Πώς θα αναπληρωθούν τα κενά

Όπως υπογράμμισε, λόγω των κρουσμάτων που κρατούν μακριά από τα καθήκοντά τους τους εκπαιδευτικούς, προχώρησαν 850 προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν εμφανιστεί, ενώ πρόσθεσε πως γίνεται και αναδιάταξη του δυναμικού των σχολείων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως 9 στους 10 δικαιούχους έλαβαν αυτοδιαγνωστικά τεστ, διαβεβαιώνοντας πως «η τηλεκπαίδευση, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, λειτουργεί κανονικά».

Ο κ. Οικονόμου είπε πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία και πως η ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών διασφαλίζεται στο φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. 

«Η δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά, καθώς απλώνεται στα σχολεία ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας, τόσο με την τήρηση των κανόνων και των προστατευτικών μέτρων όσο και κυρίως με τη διενέργεια συστηματικών τεστ», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top