Σκέρτσος: Οι νέοι εμβολιάστηκαν λόγω freedom και data pass

Επικροτεί τις καμπάνιες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για εμβολιασμό

Άκης Σκέρτσος

Τον θετικό αντίκτυπο, που είχαν σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, οι καμπάνιες για ενθάρρυνση του εμβολιασμού επισημαίνει ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει πως το freedom pass για τις ηλικίες 18-25 ετών και το data pass για τις ηλικίες 15-17 ετών έδωσαν μεγάλη ώθηση για τον εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες.

Εμβολιασμός παιδιών: Μηνύσεις, εξώδικα και απειλές μεταξύ γονέων

Όπως αναφέρει:

•  Στις 28 Ιουνίου 2021, ημέρα ανακοίνωσης του freedom pass, μόλις το 15% των νέων 18-25 ετών ήταν εμβολιασμένο. Το ενδιαφέρον τους για εμβολιασμό έως εκείνη την ημέρα ήταν υποτονικό καθώς πρόκειται για ομάδα συγκριτικά χαμηλού κινδύνου για βαριά νόσηση από τον ιό. Έξι μήνες μετά, η συμμετοχή αυτής της ηλικιακής ομάδας στον εμβολιασμό έχει ξεπεράσει το 73% και περίπου 560.000 νέοι και νέες έχουν εκδόσει το freedom pass (δηλαδή το 87% των εμβολιασμένων 18-25 ετών έως τις 31/12).

•  Στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα ανακοίνωσης του data pass, μόλις το 20,5% 15-17 ετών ήταν εμβολιασμένο. Στις 31/12, το 55% των μαθητών λυκείου 15-17 ετών έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν και από αυτούς περίπου 108.000 -το 63% εως τις 31/12- έχουν αξιοποιήσει το data pass.

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός πως η αντιπολίτευση κάνει εκστρατείες εμβολιασμού και αναφέρεται στα τρία νέα σποτ της επιχείρησης Ελευθερία, που απευθύνονται, όπως εξηγεί, σε 3 ομάδες:

•  Τους πολίτες άνω των 60 ετών που ζουν σε ημιαστικές περιοχές και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

•  Τους γονείς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αποτελούν τις νεότερες ομάδες που απέκτησαν μόλις πρόσφατα δικαίωμα εμβολιασμού.

•  Αλλά και τα νέα ζευγάρια που σκέφτονται να αποκτήσουν ή περιμένουν παιδί και διστάζουν να εμβολιαστούν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top