Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Θα έχει λυθεί το θέμα έως τη Δευτέρα

Το Σισμανόγλειο θα γίνει νοσοκομείο Covid

Τη διαβεβαίωση πως το πρόβλημα με τα φάρμακα θα έχει λυθεί έως τη Δευτέρα έδωσε ο Θάνος Πλεύρης, μετά την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που έκανε λόγο για σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, είπε πως οι ελλείψεις που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες σε συγκεκριμένα φάρμακα, οφείλονται στη δραστηριότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήξη στους 7 μήνες για όσους δεν κάνουν 3η δόση

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των κλειστών φαρμακαποθηκών τις αργίες: «Επειδή ήταν κλειστές οι φαρμακαποθήκες, λόγω των αργιών της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, υπήρξε πρόβλημα, αλλά έχουμε συνεννοηθεί και θα επιλυθεί άμεσα. Το πρόγραμμα θα ομαλοποιηθεί και μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει πλήρης τροφοδοσία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Νωρίτερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής είχε προειδοποιήσει, με ανακοίνωσή του, για ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης.

Κορωνοϊός: Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους άνω των 50 ετών

Κορωνοϊός: Την Τετάρτη ξεκινά η επίταξη των γιατρών από Μακεδονία και Θράκη

«Οι ελλείψεις στη τροφοδοσία των φαρμακείων για φάρμακα πρώτης ανάγκης των ασθενών έχουν φτάσει σε απελπιστικό επίπεδο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του και καλεί το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ «να παρέμβουν άμεσα διότι εν καιρώ πανδημίας η κατάσταση αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών».

Το Σισμανόγλειο θα γίνει νοσοκομείο Covid

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει δημιουργήσει πίεση σε απλές κλίνες νοσηλείας, αλλά όχι σε ΜΕΘ.
«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη στην Αθήνα και πέρα από τις δομές που έχουμε -γιατί έχουμε μεγάλες δημόσιες δομές στην Αθήνα – δίνουν οι ιδιωτικές Κλινικές το 10% έως 15% των κλινών τους, που μεταφράζεται σε 300-400 επιπλέον κλίνες στο λεκανοπέδιο. Από όλες τις μεγάλες kλινικές, οριζόντια, παίρνουμε κλίνες και με τις μικρότερες κλινικές, που δεν έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν τέτοια περιστατικά, είμαστε σε συνεννόηση να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με το προσωπικό τους, ώστε να καλύπτονται κενά εκεί που παρουσιάζονται», σημείωσε.

Η βόλτα του Πλεύρη στην Αθήνα με τη γοητευτική σύζυγo και τα παιδιά του

«Έχουμε ένα πρόβλημα, διαχειρίσιμο αυτή τη στιγμή, με νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί. Επιπλέον, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα γίνει μόνο για Covid περιστατικά, πλην των ειδικών κλινικών που έχει. Και στα απλά περιστατικά θα μας βοηθήσει και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Οπότε με όλη αυτή τη διαχείριση, ουσιαστικά καταφέρνουμε να προσθέσουμε στο λεκανοπέδιο άλλες 700 με 800 κλίνες Covid, προκειμένου να καλύψουμε την αύξηση στις απλές κλίνες», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Η αναμνηστική δόση είναι τόσο σημαντική όσο η πρώτη δόση»

Ο υπουργός Υγείας θέλησε να εφιστήσει την προσοχή όσων ενδεχομένως καθυσηχάζονται επειδή η μετάλλαξη Όμικρον εμφανίζεται να έχει πιο ήπια συμπτώματα.

Φόβοι για 80.000 κρούσματα: Πότε περιμένουμε την κορύφωση της Όμικρον

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.  Όταν λέμε ότι  η «Όμικρον» είναι πιο ήπια από την «Δέλτα», δεν σημαίνει ότι είναι ήπια. Κάποιοι μπορεί να την περάσουν πολύ ελαφρά, αλλά κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας, ακόμα και αν δεν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, και μόνο το γεγονός ότι πηγαίνουν σε νοσοκομεία και νοσηλεύονται, δείχνει ότι δεν είναι κάτι απλό», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι όσο σημαντικό είναι να πάνε οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας να κάνουν την πρώτη δόση, τόσο σημαντικό είναι να κάνουν την αναμνηστική, τρίτη δόση, όσοι έχουν κάνει ήδη τις δύο δόσεις και έχει περάσει πάνω ένα τρίμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top