Μητροπολίτες «καρφώνουν» βουλευτή της ΝΔ ότι επισκέπτεται αρνητές μοναχούς!

«Δεν είμαι αντιεμβολιαστής» απαντά ο βουλευτής μιλώντας στο Star   

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό έστειλε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, «καρφώνοντας» τον βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Ακτύπη, ότι επισκέφτηκε μοναστήρι αρνητών μοναχών. Ο βουλευτής μιλώντας στο Star υποστηρίζει ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής και πως τα κίνητρα για τις κατηγορίες έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα της Μητρόπολης.

Την επιστολή που έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο, υπογράφει όχι μόνο ο νυν Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, αλλά και ο πρώην   Χρυσόστομος. Σε αυτήν διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Ακτύπη, σε δύο μοναστήρια, τα οποία σύμφωνα με τους ιεράρχες, είναι «άνδρο αντιεμβολιαστών».


Ζάκυνθος: Κορωνοπάρτι Σε Πλοίο Διακόπηκε Από Το Λιμενικό - Video 

«Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. 

Αμβρόσιος: «Σφραγίδα του διαβόλου το εμβόλιο, τέκνα του οι εμβολιασμένοι»

 «Τον πήρε ο πόνος και η θρησκευτική του ευλάβεια και βρίσκεται από μοναστήρι σε μοναστήρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης (πρώην Ζακύνθου) Χρυσόστομος,  στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian TV. Ανέφερε επίσης ότι αυτό συμβαίνει όταν έχουν απειλήσει και τη Μονή του Αγίου Γεωργίου και τη Μονή της Σπηλιώτισσας ότι «αν δεν κάνουν εμβόλια και εάν δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες της εκκλησίας θα τους κλείσουμε τις πόρτες για επισκέψεις».  

Διονύσης Ακτύπης στο Star: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής»

Ο βουλευτής μιλώντας στο Star και στον Γιώργο Ευγενίδη υποστηρίζει ότι ψευδώς τον κατηγορούν και ο λόγος είναι το «φιλέτο» της περιοχής, η τοποθεσία της δημοφιλούς παραλίας «Ναυάγιο». «Εκεί η Εκκλησία διεκδικεί όλο το πλάτωμα του Ναυαγίου» ισχυρίζεται ο βουλευτής και προσθέτει:  «Είναι δημόσια περιουσία. Αυτό ενοχλεί και βρήκανε την ευκαιρία σήμερα να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι ο βουλευτής Ζακύνθου έχει επαφές με αντιεμβολιαστές».  

Γιαννιτσά: Αρνήτρια κόρη ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλεύτρια

Σαρώνει τους ανεμβολίαστους μοναχούς ο κορωνοϊός

Σημαντικά είναι πάντως τα προβλήματα υγείας που προκαλεί ο κορωνοϊός σε ανεμβολίαστους μοναχούς σε ολόκληρη τη χώρα. 

Κορωνοϊός: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας, Κοσμάς - Ήταν ανεμβολίαστος     

Στη Μονή του Τιμίου Σταυρού στη Νάουσα, οι 4 μοναχες νοσούν και η Ηγουμένη δίνει μάχη στην εντατική. Όλες τους είναι ανεμβολίαστες. 
 
Την ίδια ώρα οι αρνητές μοναχοί αποδεκατίζονται στο Άγιο Όρος. Ακόμη ένας θάνατος, του 72χρονου Γέροντα Τιμόθεου, καταγράφηκε τις τελευταίες ώρες.

Οι θάνατοι στην Αθωνική Πολιτεία εκτιμάται πως ξεπερνούν τους 30, δεν υπάρχουν όμως ακριβή στοιχεία, καθώς πολλοί μοναχοί είναι απομονωμένοι σε σκήτες και κελιά.
 
«Η πίστη μας δεν είναι ποτέ εναντίον της επιστήμης και μάλιστα της ιατρικής, όταν αυτή πρόκειται να σώσει τον άνθρωπο» δήλωσε, επικρίνοντας όσους αντιμεβολιαστές βρίσκονται εντός της Εκκλησίας, ο  Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.    


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top