Συνταγογράφηση δωρεάν μοριακών και rapid test ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση κάνει παζάρια με τους ιατρικούς ομίλους

Rapid test

Τη δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test «όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με ανακοίνωση πριν οριστεί το πλαφόν στα 47 ευρώ για τα PCR test, σχολιάζει την πρωινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για μείωση του πλαφόν στα PCR τεστ στα 50 ευρώ.

Μοριακό τεστ: Πλαφόν στα 47 ευρώ από την Πέμπτη

«Δηλαδή μία οικογένεια αντί να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για να δει αν έχει νοσήσει, θα πληρώνει 200. Οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, την απαραίτητη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα απαραίτητα εν μέσω εκρηκτικής ακρίβειας», σημειώνει, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κοροϊδία.

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση κάνει παζάρια με τους ιατρικούς ομίλους

Για «παζάρια με τους μεγάλους ιατρικούς ομίλους χωρίς να υπολογίζει το δημόσιο συμφέρον» κατηγορεί την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζει την πρότασή του για πλαφόν στα 40 ευρώ στα μοριακά τεστ και στα 7 ευρώ στα rapid test και ζητά εκ νέου την αύξηση των σημείων δωρεάν ελέγχου και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, «ώστε να πραγματοποιούν δωρεάν test οι πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία και συνωστισμό».

«Δυστυχώς, η σημερινή απόφαση της της κυβέρνησης δεν προστατεύει τους πολίτες από την υπέρμετρη επιβάρυνση, σε μια ευαίσθητη συγκυρία για τη δημόσια υγεία», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top