Μοριακό τεστ: Πλαφόν στα 47 ευρώ από την Πέμπτη

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης για το PCR test

Στα 47 ευρώ, με ισχύ από την Πέμπτη, μπαίνει τελικά το πλαφόν για την τιμή των PCR test για τον κορωνοϊό.

Η τιμή για το τεστ ορίστηκε στα 35 ευρώ, από 40, που ήταν, και η τιμή για τη χρέωση της δειγματοληψίας στα 12 ευρώ, από 20 ευρώ, που ήταν μέχρι σήμερα.

Κορωνοϊός: Θετικά το 70% των PCR στα διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται πως αυτή είναι η ανώτατη επιτρεπόμενη χρέωση.

Συγκεκριμένα:

Κορωνοϊός: Αναμένονται πάνω από 50.000 κρούσματα σήμερα

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

1.    Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

Οικονόμου: Θέλουμε άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια

2.    Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top