Κριτική ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Βάζει ασπίδα τους επιστήμονες λόγω ανεπάρκειας

Κριτική και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τα νέα μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα νέα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή Ειδικών και ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Νέα μέτρα: Κλείσιμο της εστίασης τα μεσάνυχτα εισηγείται η Επιτροπή    

«Ο πρωθυπουργός της φράσης "δεν περίμενα την μελέτη κανενός καθηγητή", αφού υποτίμησε και εξευτέλισε την Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, τώρα τους ανακαλύπτει και πάλι. Τούς βάζει ασπίδα για να καλύψει την ανεπάρκεια του και την εγκληματική του αδιαφορία στη διαχείριση της πανδημίας», αναφέρει στην  ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πλεύρης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό 

«Και βέβαια επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το μόνο που ξέρει καλά. Τα ψέματα»,  αναφέρει επίσης η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έδωσε και πάλι συγχαρητήρια στον εαυτό του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, παίζοντας με τα ποσοστά και τις ηλικιακές ομάδες, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι στη χώρα μας το ποσοστό στο γενικό πληθυσμό είναι μόλις στο 64,3%». «Με ύφος ειδικού επιστήμονα μας είπε ότι για να βελτιωθεί η εικόνα θα πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός στους κάτω των 18 ετών, όταν ξέρει καλά πως λόγω της ανεπάρκειας του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού του κράτους η πλατφόρμα για τα παιδιά είναι κλειστή εδώ και μια εβδομάδα», προσθέτει. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί επίσης κριτική στον πρωθυπουργό ότι «αρνήθηκε να πάρει μέτρα προστασίας του πληθυσμού όπως του ζητούσαμε μήνες τώρα, άφησε στην τύχη του το ΕΣΥ με αποτέλεσμα να θρηνούμε καθημερινά δεκάδες απώλειες και τώρα καταφεύγει στη γνωστή συνταγή Μητσοτάκη, λίγο πριν φύγει το επόμενο τριήμερο του: αυτή του λουκέτου».

Πώς αντέδρασαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης 

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφέρουν μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις τους για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πανδημία.

ΚΙΝΑΛ: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να πρωτοτυπεί αρνητικά, καθώς προτεραιότητα γι’ αυτήν έχει η διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι η προστασία της δημόσιας υγείας». 

ΚΚΕ: «Προβλέψεις για ρεκόρ κρουσμάτων, με ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης, χωρίς καμία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: «Αποδεικνύεται πλέον ότι η ΝΔ λειτούργησε με γνώμονα το κομματικό όφελος και όχι την προστασία της δημόσιας υγείας». 

ΜέΡΑ25: «Νέος γύρος πανδημίας με μια κυβέρνηση που αρνείται να εφαρμόσει τα αυτονόητα και έναν Υπουργό Υγείας να απειλεί ότι «θα κόψει τη μουσική».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top